Trends:

Castillon-Côtes-de-Bordeaux

Château d'Aiguilhe 2011

75cl

RP87-88Parker

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2011 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Castillon-Côtes-de-Bordeaux (Bordeaux, Frankrijk)
Wijnkelder: Château d'Aiguilhe
Volume: 75cl
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 15%
Château d'Aiguilhe 2011 (169,86€), vervaardigd door Château d'Aiguilhe, is een wijn rode uit het gekwalificeerd wijngebied Castillon-Côtes-de-Bordeaux van de druivenoogst uit 2011 en waarvan het alcoholgehalte 15º is. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient en beschikt bovendien over scores voor robert parker cijfer: 87-88.

Beschrijving van Château d'Aiguilhe 2011

Château d'Aiguilhe 2011

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: Château d'Aiguilhe 2011 heeft een schitterend paars
 • Neus: Aroma's van rijp fruit, kruiden houtachtige noten.
 • Mond: zeer goede frisheid, vet en rondheid.

WIJNARRANGEMENT: vastgeroeste ossenhaas, champignons, artisjokken met zwarte bessen sap

DRUIVEN: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc

KELDER: Château d'Aiguilhe

Meer zien

Points

RP87-88Parker

Reviews van Château d'Aiguilhe 2011

4

5 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  5
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Château d'Aiguilhe 2011:Waarderen Château d'Aiguilhe 2011:

4 /5

2011 - Niet-contractuele foto. Mooie diepe kleur. De open neus wordt gedomineerd door aroma's van rood en zwart fruit. gestructureerde mond, met zachte tannines en geïntegreerd. Finale op versheid. Veld Château d'Aiguilhe: De Château d'Aiguilhe ligt op de rechteroever van de Dordogne, op de grens van Côtes de Castillon en Saint-Emilion. Stephan von Neipperg (Ch. Canon La Gaffelière, 1ste Grand Cru Classé Saint-Emilion B) heeft 1998. Vandaag is de Château d'Aiguilhe overgenomen in december, op een oppervlakte van 110 hectare, 50 zijn gewijd aan het maken van wijn. De wijngaard is uitsluitend geplant op de bovenste delen van de heuvels. Het ligt op een natuurlijke afwatering en een uitstekende zon, door een volledige blootstelling aan het zuiden. Het Château d'Aiguilhe is een cuvee van Château d'Aiguilhe gebied van de Bordeaux wijngaarden. Administratief, wordt de wijn die in de gemeente Saint-Philippe-d'Aiguille (33350) Gironde. De Château d'Aiguilhe is een gecertificeerd wijn Castillon Côtes de Bordeaux (AOC).
Alle druiven wijnstokken groeien op een bodem en ondergrond verbindingen in hoeveelheden klei en kalksteen variabelen. De rassen in de samenstelling van deze wijn zijn zwart Merlot (80%: druivensoort) en zwart Cabernet Franc (20%). De druiven van deze wijn zijn gefermenteerd in temperatuur-gecontroleerde houten vaten. Wijnmaken ondergroei kan de voorkeur afhankelijk van de kwaliteit van het jaar en de most. Om dit te doen eiken vaten worden gebruikt. De praktijk veld malolactische gisting om extra rondheid aan de wijn te bieden. De wijn is verouderd ondergroei in nieuwe eiken vaten tot 80% voor de 15 tot 20 maanden. Dit mengsel wordt vervolgens gehecht en gefiltreerd.
Meer zien
,

4 /5

Het Château d'Aiguilhe is gelegen op het hoogste heuvels langs rechts van de Dordogne. Dit land ligt op de grens van de Côtes de Castillon en Saint Emilion.Aujourd'hui, op een terrein van 110 hectare, 50 zijn gewijd aan het wijnmaken. De wijngaard is uitsluitend geplant op de bovenste delen van de heuvels. Het ligt op een natuurlijke afwatering en een uitstekende zon, dankzij een wereldwijde blootstelling zuiden.Het 2011 vintage is samengesteld uit 80% Merlot en 20% Cabernet Franc, waardoor het een jammy neus van geven zwart fruit. De smaak is intens, volumineus en mooie gastronomische dichtheid met name de nota's van zwart fruit, cassis. Let ook op goede lengte. Serveren op 16-17ºC. Serveertips: kapoen, gans, canard.Le terroirwijnen Aiguilhe kasteel is gelegen op de hoge heuvels die langs de rechteroever van de Dordogne, in de Côtes de Castillon, in de buurt van Saint- Emilion. Op klei en kalksteen bodems en kleileem en zonnig goed gedraineerd natuurlijk, de wijnstokken Merlot en Cabernet Franc (80% van de eerste, de tweede 20%) werd verkregen rijke druiven en wijnstokken volledige maturité.Les hebben oogsten dertig jaar en worden met de hand geoogst, voordat een dubbelspel sorteren. Volgt een temperatuur-gecontroleerde houten tanks vinificatie 25 tot 30 dagen voor 15 tot 20 maanden rijping op eiken vaten mogelijk nieuw voor 80%.
Meer zien
,

4 /5

Château d'Aiguilhe bevindt zich op de hoogste heuvel langs de rechteroever van de Dordogne. Dit land ligt op de grens van de Côtes de Castillon en Saint Emilion. De eigenaar van Château d'Aiguilhe, heeft Stephan von Neipperg getracht een toegankelijke wijn vintage en kwaliteit te maken. De samenwerking met Stéphane Derenoncourt kon de invoering van landbouwmethoden meer respectvolle en zorgvuldige sortering bij de oogst. De mineraliteit klei en kalksteen bodem geeft wijnen combineren kracht en finesse.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Château d'Aiguilhe 2011201720162015

4/5

Het ruikt naar kersen en rood fruit. Deze 2017 is een beetje vettig in de mond.
Ik heb ervan werkelijk genoten.
Meer zien

4/5

Zo op het oog is overladen kersen van kleur. Aroma's van kersen.Het deed me denken aan zwarte pruimen.
Het smaakte me met het gegrild rundvlees die we aten.
De Château d'Aiguilhe proevde ik het met mensen uit de scene.
Meer zien

4/5

Geur van rijp fruit compote. De smaak is nogal dicht.
Als smaakt je de hout-gearomatiseerde wijn, dit is perfect.
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis