Cava
Alta Alella Opus Mirgin Grand Reserva Brut Nature Paraje Calificado 2014
75cl
Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.
Kenmerken
Soort Wijn: | mousserende Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2014 |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Cava (Catalonië, Spanje) |
Wijnkelder: | Alta Alella |
Volume: | 75cl |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 12.5% |
Soort Mousserende Wijn: | Brut Nature |
Beschrijving van Alta Alella Opus Mirgin Grand Reserva Brut Nature Paraje Calificado 2014
Alta Alella Opus Mirgin Grand Reserva Brut Nature Paraje Calificado 2014
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: strogeel met gouden reflecties en fijne bubbels.
- Neus: zoete aroma's van rijp wit fruit zoals appels en peren, gecombineerd met fijne bloemige noten op een achtergrond van rode vruchten en noten met een vleugje zout.
- Mond: Goed gestructureerd en evenwichtig ingang met zoutoplossing accenten en mineralen. Wanneer u op het gehemelte oproept rijp wit fruit en noten, terwijl de nadruk zijn ongelooflijke zuurgraad. lange en smakelijke afdronk.
APPELLATIE: Cava
WIJNGAARD: Alta Alella Mirgin. Het wijnhuis is gelegen in de gemeente van de stad Alella, slechts 18 km van de stad Barcelona, ten zuiden van Catalonië. Ze hebben een totaal van 43 hectare aan biologische wijngaarden rond de wijnmakerij, die beschermd worden door de Serralada Natural Park Marina. De bodem bestaat voornamelijk Saulo, met gematigde niveaus van organisch materiaal en actieve kalk, maar met een goede drainage en een zekere mate van de uitstaande zuurgraad.
DRUIVEN: Chardonnay (60%), Pansa Blanca (40%)
RIJPING: Minimum veroudering van 36 maanden in de fles. Rust niet in de kelder na disgorgement, onmiddellijk op de markt gebracht.
VOORBEREIDING: Gemaakt met biologische druiven die handmatig worden geoogst. De vruchten zijn zeer voorzichtig geperst aan de most bloem te halen. Druivensoorten worden apart gevinifieerd. Terwijl Chardonnay wordt gefermenteerd in Franse eiken vaten tweede gebruik, de witte Pansa doet hetzelfde in roestvrij stalen tanks. Na vier maanden is de mix van rassen wordt gemaakt door de traditionele methode Champeonise.
WIJNSUGGESTIE: Perfect om tapas gemaakt met semi-harde kaas en ham, vis en zeevruchten te begeleiden.
TEMPERATUUR: 09.07 ° C
ALCOHOL: 12%