Kenmerken
Soort Wijn: | mousserende Wijn |
---|---|
Mousserende Kleur: | Rosé |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Cava (Catalonië, Spanje) |
Wijnkelder: | Codorníu |
Volume: | 75cl |
Druiven: | Chardonnay, Monastrell, Pinot Noir |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 11.5% |
Soort Mousserende Wijn: | Brut |
Beschrijving van Anna de Codorniu Brut Rosé
Anna de Codorniu Brut Rosé (Chardonnay, Monastrell en Pinot Noir)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: Kersen kleur met aardbei tinten.
- Neus: Aroma's van rood fruit zoals aardbeien en kersen; met noten van groene appel.
- Mond: Licht, zoet met een goede zuurgraad en frisse afdronk.
APPELLATIE: Cava
WIJNGAARD: Codorniu is gelegen in Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona). Het werd in 1872 opgericht door de familie Codorníu, die werd geassocieerd met de familie Raventos en samen begonnen ze het maken van cava. Ze worden gekenmerkt door een duurzame landbouw, waardoor de zorg voor hun wijngaarden, het herstellen van de natuurlijke balans en verbetering van de biodiversiteit, verkregen gezonder en smakelijke druiven.
GRAPES: Pinot Noir, Chardonnay.
Rijping: 12 maanden in de fles.
VOORBEREIDING aanvankelijk de Chardonnay wordt ontsteeld, geperst, schoongemaakt en most gefermenteerd bij een temperatuur tussen 15 en 17 ° C; Vervolgens, Pinot noir ook ontsteeld en 4 uur wort wordt in contact gelaten met de huid. Een rose moet reeds geselecteerde gisten worden toegevoegd, gefiltreerd en fermentatie begint bij een gecontroleerde temperatuur. Na deze werkwijzen wordt het samenstel daarvan en de resulterende wijn samen gebotteld het suikermengsel en geselecteerde gisten begint. De flessen worden verlaagd om de ondergrondse kelders een temperatuur van 17 ° C en start de tweede fermentatie meer een rijpingsperiode.
WIJNSUGGESTIE: Blauwe vissen, tonijn, zalm, rijst, pasta, salades, groenten, noten.
TEMPERATUUR: 6-8 ° C
ALCOHOL: 11,5%