Trends:

Cava

Ars Collecta Grand Rosé 2015

75cl Inhoud

GP92Peñín

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: mousserende Wijn
Mousserende Kleur: Rosé
Oogstjaar: 2015 Andere wijnjaren
N/A
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Cava (Catalonië, Spanje)
Wijnkelder: Ars Collecta - Codorniu
Volume: 75cl
Druiven: Pinot Noir (85%), Xarel·lo (15%), Trepat
Allergenen: Bevat Sulfieten
Uit de wijnkelders van Ars Collecta - Codorniu (Cava) ontvangen wij Ars Collecta Grand Rosé 2015 (17,00€), een wijn mousserende wiens selectie trepat, xarel·lo en pinot noir druiven uit het wijnjaar 2015 bevat. Een wijn mousserende beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co en is in gidsen en vakbladen beoordeeld als penin: 92.

Beschrijving van Ars Collecta Grand Rosé 2015

Ars Collecta Grand Rosé 2015 (Pinot Noir, Xarel·lo en Trepat)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: delicate roze zalm, halfschaduw, fijne belletjes en delicate kroon.
 • Neus: Intense aroma's van frambozen, bramen, aardbeien vermengd met een lichte citrus aroma en versheid.
 • Mond: tonen van rood, fris, evenwichtig, met bubbels, gevoel van romigheid, versterkt door de vergrijzing in contact met gist vruchten.

APPELLATIE: Cava.

GRAPES: Pinot Noir 85% en 15% Xarello Trepat.

VEROUDERING: Aged 35 maanden bij constante temperatuur.

UITWERKING: nacht oogst begin augustus, profiteren van de koele temperatuur en het voorkomen van oxidatie van het aroma van de druiven na ontstelen druiven, zacht indrukken van pneumatische druk en liet men macereren in de pers en in contact met de druivenschillen enkele 2 uur. Dan beginnen van fermentatie bij een temperatuur tussen 15 en 17 °C.

Bijpassende wijn: gastronomische hapjes of rijst vis, met zalm, blauw rauwe vis (sashimi, sushi, carpaccio of tartaar) of gegrild, met een beetje pittig wit vlees en desserts met rode vruchten.

ALCOHOL: 12%

Meer zien

Points

GP92Peñín

Reviews van Ars Collecta Grand Rosé 2015

4

2 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Ars Collecta Grand Rosé 2015:Waarderen Ars Collecta Grand Rosé 2015:

4 /5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: delicate roze zalm, halfschaduw, fijne belletjes en delicate kroon.Neus: Intense aroma's van frambozen, bramen, aardbeien vermengd met een lichte citrus aroma en versheid.Mond: tonen van rood, fris, evenwichtig, met bubbels, gevoel van romigheid, versterkt door de vergrijzing in contact met gist vruchten.APPELLATIE: Cava.GRAPES: Pinot Noir 85% en 15% Xarello Trepat.VEROUDERING: Aged 35 maanden bij constante temperatuur.UITWERKING: nacht oogst begin augustus, profiteren van de koele temperatuur en het voorkomen van oxidatie van het aroma van de druiven na ontstelen druiven, zacht indrukken van pneumatische druk en liet men macereren in de pers en in contact met de druivenschillen enkele 2 uur. Dan beginnen van fermentatie bij een temperatuur tussen 15 en 17 °C.Bijpassende wijn: gastronomische hapjes of rijst vis, met zalm, blauw rauwe vis (sashimi, sushi, carpaccio of tartaar) of gegrild, met een beetje pittig wit vlees en desserts met rode vruchten.ALCOHOL: 12%
Meer zien
,