Kenmerken
Soort Wijn: | mousserende Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2013 |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Cava (Catalonië, Spanje) |
Wijnkelder: | Juvé y Camps |
Volume: | 75cl |
Druiven: | Xarel·lo |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 12% |
Bereiding van Juvé y Camps Xarel-Lo Essential 2013
Juvé y Camps Xarel-Lo Essential 2013 (Xarel·lo)
PROEFNOTITIES VAN Juvé y Camps Xarel-Lo Essential 2013:
- Uitzicht: gele, groene noten, constante reeks van fijn koolstof.
- Neus: subtiele sensaties, verse venkel balsamico noten, hints van aromatische mediterrane struik, rozemarijn en tijm, delicate wit vruchtvlees fruit, elegante uitstraling van fijne gist.
- Mond: versheid, vriendelijkheid en een zacht gevoel van romigheid, stevige, goede gevoelens tussen licht fruit noten van fijne gebakjes, het midden-lange tour met een goede en evenwichtige zuurgraad. Final fris, licht en levendig.
APPELLATIE: Cava.
GRAPES: Xarello.
Bijpassende wijn: voorgerechten, rijst vis, gevogelte, gegrild wit vlees, Iberische ham, gegrilde vis, rauwe, licht gebak (mousses), bluefish, witte vis gebakken desserts noten, desserts gebak .
TEMPERATUUR: 6-8 °C
ALCOHOL: 12%
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
6-8ºC
Het wijnhuis
Juvé y Camps

Juve i Camps wijnmakerij geopend in 1921, die verkocht zijn eerste sprankelende gemarkeerd "Juve". De wijnmakerij is te wijten aan de binding van Joan Juve i Baqués en Teresa Ferrer i Camps en nu maakt wijnen en mousserende zo erkend als D'Espiells Vella House, D'Espiells Hermitage, La Miranda d'Espiells, Juve y Camps Milesime, Juve Grote Camps, Family Reserve Juve y Camps.
Meer over het wijnhuis
- Uitzicht: gele, groene noten; voortdurende reeks van fijne kool.
- Neus: wit fruit, peer herinneringen, noten, fijne gist, herinneringen van gebak, verse kruidachtige en florale aromatische nuances.
- Mond: groot en log, cool ingang, lichte en romige textuur reizen levendig, raakt citrus, romig, goed geïntegreerd koolzuur herinneringen en een goede zuurgraad. Een mooie afdronk.
APPELLATIE: Cava.
GRAPES: Xarelo.
OUDER WORDEN: 15 maanden in de fles.
Bijpassende wijn: gekookte vis, oesters, rijst, vis, rauwe schelpdieren, gevogelte, wit vlees.
TEMPERATUUR: 8-10 °C
ALCOHOL: 12%