Kenmerken
Soort Wijn: | mousserende Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2016 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Cava (Catalonië, Spanje) |
Wijnkelder: | Castillo de Perelada |
Inhoud: | 75cl |
Druiven: | Macabeo, Macabeu, Parellada, Xarel·lo |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 11.5% |
Soort Mousserende Wijn: | Brut Nature |
Beschrijving van Stars Perelada Brut Nature 2016
Stars Perelada Brut Nature 2016 (Macabeo, Macabeu, Parellada en Xarel·lo)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: strogeel met groene reflecties en licht schuim.
- Neus: glad, licht minerale en subtiele tonen van wilde bloemen, citrusvruchten, citroenschil, abrikoos, peer, appel, noten, honing, vanille, rozemarijn en tijm.
- Mond: milde smaak, vers, complex en goed gebalanceerd met een romige textuur en een geringe diepte in de mond. Pose noten van rode appels en amandelen.
APPELLATIE: Cava (Catalonië, Spanje).
WIJNGAARD: Castillo de Perelada.
GRAPES: Macabeo, Parellada en Xarello.
AGING: Madura in roestvrij staal en in fles voor 30 maanden.
VOORBEREIDING: De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens ontsteeld, gevolgd door koude maceratie van de huid gedurende 10 uur, vervolgens zacht drukken. Gaat door een dubbele gisting in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 15 ° C.
WIJNSUGGESTIE: Voorgerechten, zeevruchten, risotto, stoofschotels, kazen, vegetarische gerechten en kruidig.
TEMPERATUUR: 8-10 ° C
ALCOHOL: 11,5%
Het wijnhuis
Castillo de Perelada

Castillo de Perelada is gelegen in het noordoosten van Catalonië, in de provincie Girona. Het productiegebied omvat 40 gemeenten en neemt de hellingen van de bergen van Rodes en Albera een boog die loopt van Cape Creus te bellen Garrotxa d'Empordà.
Meer over het wijnhuis
Den intensiva färgen lockade mig. Bröd och bakverk i näsan. Jag märkte köttiga.