Trends:

Champagne

Bekijk alle producten in Champagne

Champagne is afkomstig van een regio in het noordoosten van Frankrijk, die ook Champagne heet. De regio heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 hectare en produceert wereldberoemde mousserende wijnen.

Champagne, word vaak verkeerd gebruik en duidt eigenlijk alleen op lokale mousserende wijn uit de gelijknamige regio. Champagne werd in het begin van de twintigste eeuw door AOC (Appellation d'origine contrôlee) beschermd tegen andere mousserende wijnen die dezelfde naam op de fles zetten omdat ze dezelfde bereidingswijze gebruikten ondanks het feit dat ze niet uit de Champagne regio kwamen. De methode, beter bekend als "Method Champenoise", word gebruikt door vele mousserende wijn producenten maar dus niet meer onder de naam Champagne. Enkele andere bekende mousserende wijnen met dezelfde bereidingswijze zijn ook vernoemd naar de regio's waar ze vandaan komen, zoals "Cremant", "Cava", "Sekt", "Prosecco", ...

Champagne kan wit of roze zijn, en de meest gebruikte druiven voor de productie zijn de Chardonnay , dePinot Noir en Pinot Meunier , maar er zijn er ook met andere druiven, zoals bijvoorbeeld: Arbanne, Petit Meslier, Pinot de Juillet, Pinot Gris, Pinot Blanc en Pinot Rose.

Champagne word gemaakt van wijnen uit verschillende jaartallen en word vervolgens gemengd en opnieuw gegist. Dit zorgt voor een consistente smaak. Wanneer er een uitstekende Champagne wordt gemaakt met uitzonderlijke wijnen van een goed jaar word de Champagne, Champagne Cuvee genoemd. Een Blanc de Blancs Champagne wordt gemaakt van witte druiven van Chardonnay, terwijl een Blanc de Noir Champagne wordt gemaakt van rode druiven en dan voornamelijk Pinot Noir.

Koop Champagne online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Champagne: Top aanbiedingen

alle zien

Champagne: mousserende

alle zien

Champagne: Robert Parker cijfer