Dom Perignon Vintage 1969

Dom Pérignon (Champagne)

RP94WS89

732,14€ 664,26€ + 44,20€ Verzending (48u - 3 dagen)

1.464,28€ 1.328,52€ + 44,20€ Verzending (48u - 3 dagen)

1.464,28€ 1.328,52€ + 44,20€ Verzending (48u - 3 dagen)

732,14€ 664,26/stuk

Bespaar 67,88€! (-9%)

Verzending: Cave Grands Vins NL (Frankrijk)

Je ontvangt 8.86 punten voor elk product dat je koopt

Levertijd geschat:
- Dit product heeft een extra voorbereidingstijd van 24 uren.
- Dit product heeft een extra expeditie tijd van 48 uren.

Slechts 2 stuks!

You will like to know that...

Een lineair en constant leven kan totale emotie ontberen en misschien geen uitdaging kennen, maar de uniekheid van elke vintage is juist wat Dom Pérignon heeft laten evolueren door de uitdagingen die door de tijd worden opgelegd. De productie ervan is zeker niet lineair, noch constant, maar wordt eerder gemarkeerd door een opeenvolging van uitdrukkingsvensters. Dom Pérignon, heeft kunnen interpreteren wat tijd uitdrukt in elk oogstjaar. De oogst van het jaar 1969 werd gekenmerkt door onstabiele en moeilijke weersomstandigheden, de bloei was laat en vond plaats onder intense en frequente stormen, en het was pas in september dat het droge en zonnige eindelijk weer verscheen, en op 1 oktober het plukken van de druif begon, deze moeilijke weersomstandigheden waren een echte uitdaging voor de creatie, het bereiken van een subtiele en complexe champagne op de neus, met ondertonen van bittere chocolade, fruit en gedroogde citrus, met lichte ondertonen van karamel, melasse en gedroogde bloemen, diep in de mond, maar goed gestructureerd, met een sobere constitutie. Dom Pérignon Vintage 1969 is herkenbaar aan zijn perfecte structuur.

Kenmerken · Dom Perignon Vintage

Soort Wijn: mousserende Wijn
Oogstjaar: 1969 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Champagne (Champagne,Frankrijk)
Wijnkelder: Dom Pérignon
Volume: 75cl Andere volumes
Plaats: RP94WS89
Druiven: Chardonnay, Pinot Noir
Combinatie: VoorgerechtenVleesviszeevruchtentonijnkaasPaté of foie grasWit vleeszalmkaviaarzachte kaasfoie
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 12.5%
Serveertemperatuur: 10-12ºC
Meer zien »

Beschrijving · Dom Pérignon

Dom Perignon Vintage 1969 (Chardonnay en Pinot Noir)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: Dom Pérignon Vintage 1969 is lichtgeel
 • Neus: subtiele en complexe neus, het weergeven tinten van chocolade, citrusvruchten en tegens kurkdroog, licht vleugje karamel, onkruid, droge bloemen
 • Mond: Sterk en goed gestructureerd in de mond, heeft diepte en een grondwet sobere, bijna bevatte

KELDER: Dom Perignon

Dom Pérignon

Dom Pérignon Wijn kopen:

Meer meningen over Dom Perignon Vintage 1969

Brechtje Reckers

Gepubliceerd op 09.30

4 /5

Dom Pérignon Vintage 1969

PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: Dom Perignon 1969 heeft een oranje tint / heerlijke citroen mousse nog wat.
- Neus: De neus is een verbazingwekkende verscheidenheid aan verse mandarijn, honing met een briljante definitie.
- Mond: De smaak is altijd perfect in balans met verfijning ongebruikelijk. Iets honingzoete medio smaak met een vleugje abrikoos en slagroom in het einde.

DRUIVEN: Chardonnay en Pinot Noir
KELDER: Dom Perignon

Samenvatting van beoordelingen

(3 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  3
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 3 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Dom Perignon Vintage 2006

Torma Medical Distributions Sl
Torma Medical Distributions Sl

5/5

unbelievable
Anoniem
Anoniem

4/5

Dom Perignon vintage bestaat alleen. Alleen de beste baaien van de meest opmerkelijke jaren zijn geselecteerd, op het hele veld. Elke vintage heeft zijn eigen karakter, uniek, als gevolg van de bijzondere voorwaarden van zijn jaar. Volgens Richard Geoffreoy, keldermeester Dom Perignon, "de druiven zijn nooit hetzelfde van het ene jaar op het andere. Als een oogst niet voldoet aan de criteria van Dom Perignon, zal er zonder jaartal dat jaar daar. "De absolute eigenheid van Dom Pérignon is geboren van deze verbintenis.

Dom Pérignon Vintage 2006 is geen uitzondering op de regel: de nauwkeurigheid is extreem en gebeiteld. Deze uitzonderlijke champagne onthult een opvallende jurk van een mooie snoekbaarzen, waardoor glimp van de delicate en fijne bubbels. De neus ademt zachtheid, zuiverheid, het onthullen van een delicaat fruitig en bloemig boeket, aangevuld met een vleugje zoethout. In de mond de wijn galant in de mond aangebracht, ontploft bewilderingly complex, voor het sluiten van een definitieve loom zout en ijskoud. Gewoon voortreffelijk.

PAIRING: Alone
Anoniem
Anoniem

4/5

Dom Perignon 2006
- Neus: De eerste indruk is van de mildheid van de zuivere, fris, licht boeket. Een bloemige, fruitige pastelkleurtoon vervolgens ontvouwt en snel donkerder in gekonfijt fruit, rijp hooi en geroosterde noten, samen met hints van zoethout.
- Smaak: De wijn weelde - bevatte en sappig, rond in hart en nieren - openbaart zich in de mond. De enveloppe dia's en strekt zich uit, en de wijn wordt steeds complexer en edgy, zachter dan het is romig. De hele smelt uiteindelijk naar een zeer verfijnde bitterheid getint met de zilte smaak van de zee
- Het weer in 2006 was gemengd, maar warm en droog in het algemeen. Terwijl juli heet was brand augustus was ongewoon koel en nat. De bijna zomerse weer in september maakte de vintage mogelijk door het uitdrogen van de weinige plekken van botrytis en de rijping van de druiven veel meer dan gebruikelijk. De oogst begon op 11 september en duurde bijna vier weken.

Top aanbiedingen Champagne