Henriot Brut Souverain

Henriot (Champagne)

RP90WS93B+D16

Product niet beschikbaar in Nederland

29,90€ 26,90€ + 7,95€ Verzending (6 - 12 dagen)

29,90€ 26,90/stuk

Bespaar 3,00€! (-10%)

Verzending: Brut de champ (Frankrijk)

Je ontvangt 0.36 punten voor elk product dat je koopt

Henriot is de bereider van Henriot Brut Souverain (26,90€), een wijn mousserende met de herkomstaanduiding Champagne met pinot noir, pinot meunier en chardonnay druiven en met 12º alcoholgraad. Drink deze Henriot Brut Souverain met ijs en risotto om zo nog meer van zijn smaak te genieten. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een mousserende die een beoordeling van 4,1 punten uit 5 verdient en zowel gidsen als tijdschriften uit de branche beoordelen hem met robert parker cijfer: 90 en wine spectator cijfer: 93.

Kenmerken · Henriot Brut Souverain

Soort Wijn: mousserende Wijn
Andere Wijnjaren: zien
2000, 1983 en 1976
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Champagne (Champagne,Frankrijk)
Wijnkelder: Henriot
Volume: 75cl Andere volumes
Plaats: RP90WS93B+D16
Druiven: Chardonnay (50%), Pinot Meunier (5%), Pinot Noir (45%)
Combinatie: VoorgerechtendessertsVleesvisrijstPaté of foie grasrisottoijs
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 12%
Prijzen: 2017 - Coup de Coeur Guide Bettane & Dessauve
Serveertemperatuur: 8-9ºC
Soort Mousserende Wijn: Brut
Meer zien »

Beschrijving · Henriot

Henriot Brut Souverain (Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: Henriot Brut Souverain Licht geel met een overvloed aan fijne bubble
 • Neus: Intense neus, kruidachtige aroma's, licht citrus, groene appel, melk en brood kruimels.
 • Mond: Boca lekker, medium zuurgraad en licht bitter in zijn definitieve stap, medium persistentie.

DRUIVEN: 40% Chardonnay, 60% Pinot Noir

APPELLATIE: Champagne

WIJNGAARD: Henriot

ALCOHOL: 12%

Henriot

Henriot Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Henriot Brut Souverain

Gepubliceerd op 15.21

4/5

Henriot Brut Souverain

Mooie gouden kleur. Persistent schitteren, fijn, regelmatig belletjes. Aangename neus gemaakt zeer elegant door de grote hoeveelheid Chardonnay. Vers, evenwichtige en harmonieus in de mond.

Meer meningen over Henriot Brut Souverain

Anoniem

Gepubliceerd op 10.59

4 /5

- Een ongewone deel van de Chardonnay geeft deze cuvee een originele en zeer racy profiel.
- Een Champagne vol elegantie, lichtheid en finesse, net zo aangenaam als aperitief als in een hele maaltijd.
- Samenstelling van de cuvee: Een grote hoeveelheid Chardonnay (ongeveer 40%) en Pinot noir de meerderheid van de compositie deze wijn.
- Elk jaar, ongeveer een derde van de reserve wijnen worden opgenomen in de cuvée, waardoor de consistentie van de Henriot stijl.

Gepubliceerd op 15.50

4.5 /5

groot product

Gepubliceerd op 15.44

4 /5

PROEFNOTITIES VAN Henriot Brut Souverain:
- Uitzicht: goud, helder en duidelijk. Fijne en regelmatige bubbels.
- Neus: expressieve en verfrissende noten van citrus en geel fruit, florale aroma's (bloem wijnstok, vlierbloesem) en gebak (scones, toast, geroosterde amandelen).
- Mond: Fris en evenwichtige noten van gebak, kruiden (vanille) en fruit (kersen, gekonfijte pruimen).

APPELLATIE: Fine Champagne.

DRUIVEN: Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.

WIJNSUGGESTIE: vis en lamsvlees.

Gepubliceerd op 10.52

4 /5

PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: Henriot Brut Souverain wordt gekenmerkt door een gouden stro kleur, helder en duidelijk. Bruisen is dicht en persistent met fijne en regelmatige belletjes.
- Neus: De eerste neus is nauwkeurig, expressief en verfrissend met tonen van citrus en gele vruchten; opeenvolgende bloemenfragrances (wijnstok bloem, vlierbloesem) en gebak aroma's (brioche, toast, geroosterde amandelen).
- Mond: Helder, fris en evenwichtig aanval met gebak, kruidig ​​(vanille) en fruit (kersen, pruimen bewaard). De brede textuur voorafgaan aan een transparante en verfrissende afwerking gekenmerkt door citrus aroma's.

DRUIVEN: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier
KELDER: Henriot

Gepubliceerd op 16.20

4 /5

Deze Champagne wordt gekenmerkt door een delicaat evenwicht van rijkdom en complexiteit. Chardonnay brengt Bourgondische frisheid en elegantie, Pinot Noir en lichaamsbouw. Goede ronde stijl. Goede intensiteit in de mond. De noten van gedroogde vruchten beginnen te verschijnen. Grote lengte en elegantie. Dienen bij 8-10 ° C Na de oogst, voorzichtig op te drukken. Bezinking, 1e gisting bij lage temperatuur. Vullen en instellen trommels voor montage. 2 fermentatie, op rekken en toetsenbord. Conditioning en égalisage. Tenslotte kurken voor ouder Champagne.

Gepubliceerd op 12.55

4 /5

Proeven:
NAAM: Champagne
VINEYARD: Henriot

Gepubliceerd op 05.18

4 /5

- Een ongewone deel van de Chardonnay geeft deze cuvee een originele en zeer racy profiel.
- Een Champagne vol elegantie, lichtheid en finesse, net zo aangenaam als aperitief als in een hele maaltijd.
- Samenstelling van de cuvee: Een grote hoeveelheid Chardonnay (ongeveer 40%) en Pinot noir de meerderheid van de compositie deze wijn.
- Elk jaar, ongeveer een derde van de reserve wijnen worden opgenomen in de cuvée, waardoor de consistentie van de Henriot stijl.

Gepubliceerd op 13.17

4 /5

Proeven:
- Uitzicht: De jurk heeft een gouden tint stro, helder en duidelijk. De opwinding is dicht en persistent met fijne en regelmatige belletjes.
- Neus: De neus is nauwkeurig, expressief en verfrissend met tonen van citrus en gele vruchten; die is bekleed met bloemen geuren (druif bloesem, vlierbloesem) en smaakstoffen Pi ¢ wevers (brioche, geroosterd brood, geroosterde amandelen).
- Smaak: Een levendige, frisse en uitgebalanceerde aanval met notities Pi ¢ Tissières, kruidig ​​(vanille) en fruit (kersen, gekonfijte pruimen). De ruime textuur gaat vooraf aan een schone, frisse afdronk gekenmerkt door citrus aroma's.

De Brut Souverain is samengesteld uit een evenwichtige verhouding van meestal chardonnay uit de Côte des Blancs en Pinot Noir voornamelijk afkomstig van de Montagne de Reims. Pinot Meunier brengt een delicate nota van fruitigheid. 20% van de reserve wijnen zijn onderdelen van Brut Souverain *. Meer dan 25 wijnen worden geassembleerd met rauwe dorpen: Mesnil sur Oger, Oger, Avize, Cramant, Chouilly, Ay, Verzy, Verzenay, Beaumont, Sillery, Mailly Champagne. De samenstelling van de Brut Souverain verandert van jaar tot jaar te klimaatschommelingen weerspiegelen en bestendigen van de stijl van het huis.

Gepubliceerd op 17.54

4 /5

Bruto Champagne Henriot Souverain is het symbool van het gebied dat wordt gekenmerkt door twee eeuwen ervaring en traditie van de zeven generaties in de productie van champagne. Liefhebbers van lekker en regelmatig belletjes zullen zich herkennen door de Brut Souverain. . . Wijn door de Gault Millau tijdschrift geselecteerd

Gepubliceerd op 11.48

4 /5

Champagne Henriot De stijl is in de categorie van mousserende delicate en expressief. Wij willen de Brut Souverain voor zijn gebeiteld koele kant. La Maison Henriot biedt toegang tot gebak, kruidig ​​(vanille) en fruit (kersen, pruimen gekonfijte), de ruime textuur boven een heldere, verfrissende afdronk gekenmerkt door citrus aroma's. Liefhebbers van lekker en regelmatig belletjes zullen zich herkennen door de Brut Souverain. . . het is in de rustige en duisternis van de Gallo-Romeinse krijt kelders van Reims die flessen Brut Souverain blijven voor een periode van ongeveer 3 jaar. Een wijn bij lage dosering 8gr / l
Gerelateerde meer opinies over Henriot Brut Souverain »

Samenvatting van beoordelingen

(12 meningen)
 • 5 sterren
  1
 • 4 sterren
  11
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4.1/5

Op basis van 12 comments »

Top aanbiedingen Champagne