Kenmerken
Soort Wijn: | mousserende Wijn |
---|---|
Andere Wijnjaren: | Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Champagne (Champagne, Frankrijk) |
Wijnkelder: | Laurent Perrier |
Volume: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Chardonnay, Pinot Noir |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 13% |
Soort Mousserende Wijn: | Brut |
Beschrijving van Laurent Perrier Grand Siècle
Laurent Perrier Grand Siècle (Chardonnay en Pinot Noir)
Laurent Perrier Cuvee Grote Siècle: een prestige cuvee een zeer goede prijs!
OORSPRONGSBENAMING: Champagne
WIJNGAARD: Laurent Perrier
Druiven: 55% Chardonnay Grand Cru (11 in totaal met 7-8 jaar) en 45% Pinot Black
KOPPEL: Ideaal voor een elegant voorgerecht of een gastronomische maaltijd
Temperatuur: 10 ° C
Beoordeling Gids 18/20 en Desseauve Bettane 16/20 Revue du Vin de France 88/100 Parker Point Wine Guide 17.5/20 (Champagne Special) Hachette Wine Guide 91/100 Wine Spectator Guide 1 ster 91/100 Richard Juhlin komt zonder doos (beschikbaar op de website met de doos chique)
Het wijnhuis
Laurent Perrier

Opgericht in 1812, is Laurent-Perrier de hele wereld erkend als een van de beste huizen in Champagne.
Meer over het wijnhuis
- De belichaming van Champagne mengen, de Grand Siècle roept wijnen uit de beste gezwellen en de allerbeste oogsten; jaar die als wijnen van Laurent-Perrier hebben verklaard. Gemaakt om te worden gegeven of worden gedeeld met vrienden en familie, het is een zeer verleidelijk Champagne, heel aangename.
- Grote Siecle is een mengsel van pinot noir en chardonnay, waarbij de laatste iets dominant. De druiven worden geleverd door twaalf van de meest prestigieuze crus of dorpen, allemaal Grands Crus geklasseerd op 100%, zoals Ambonnay, Verzenay, Mailly, Avize, Cramant, Chouilly en Le Mesnil-sur-Oger. Binnen de wijngaarden van deze crus, alleen de beste percelen zijn geselecteerd, evenals de beste most uit de persingen. De gemengde wijn is dan ongeveer 5 jaar oud.
- Het is briljant geel van kleur en heeft een subtiele aroma's van honing, hazelnoten, geroosterde amandelen en brioche, waardoor het de perfecte metgezel voor verfijnde gerechten. Ook paren heerlijk bij gevogelte en truffels kalfsvlees en morillen.