Kenmerken
Soort Wijn: | mousserende Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2006 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Champagne (Champagne, Frankrijk) |
Wijnkelder: | Louis Roederer |
Inhoud: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Chardonnay, Pinot Nero, Pinot Noir, Pinot |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 12% |
Best Te Drinken Tot: | 2025 |
Soort Mousserende Wijn: | Brut |
Vinous Score: | 95 |
Beschrijving
Louis Roederer Cristal 2006 (Chardonnay, Pinot Nero, Pinot Noir en Pinot)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: Louis Roederer Cristal 2006 heeft een lichte amberkleur met glinsterende reflecties, bijna timide met zachte bubbels in een dunne, langzame en gestage stroom.
- Neus: Een rijke boeket met gekonfijt fruit (citroen, sinaasappel), witte bloemen (lelies) en licht geroosterde noten (hazelnoten en amandelen). Bij het afgeven van de uitspraak wordt intense fruitigheid, bijna explosief: Een sabayon wijnstok perziken, abrikozen, meloen en mango.
- Mond: De smaak is afgerond complex ballet van fruit. De textuur is zeer geconcentreerd, waardoor de indruk van bijten een rijpe vlezige vruchten. De smaak wordt omhuld door deze diepte van sappig, romig, zijdeachtig fruit, die binnenkort plaats maakt voor een acute, elegante pure frisheid. Een transitie is duidelijk uit de rijpe vruchten aan het omgevingslicht, en delicaat te wissen. Rijpheid, gladheid en concentratie als gevolg van de versheid en kwaliteit van minerale verwerking van de rijpe vrucht in een iets citroenzuur smaak; warmer opmerkingen geven manier om bloemen, schillen van citrusvruchten en noten.
Druiven: 55% Pinot Noir, 45% Chardonnay
KELDER: Louis Roederer
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
8-10ºC
Smak: Äpple, plommon, citron, kola, ton av bröd och även en hint av choklad i bakgrunden.
Min personliga favorit av alla champagner. Louis Roederer överträffar än en gång sig själv. Ska bli intressant att se om 07 kan komma upp i samma kvalitet.