Je hoort vast graag dat…
Perrier-Jouët Belle Epoque 2011 is een levendige en verfijnde champagne.
Hervé Deschamps heeft de stijl van het huis behouden door deze basiswijn te mengen om het unieke karakter van het jaar 2011 te onderstrepen.
De blend benadrukt de frisheid en elegantie van de Chardonnays (50%) van de grands crus van Cramant en Avize. Vanaf de berg Reims is de Pinot Noir (45%) genereus en delicaat complex, waardoor de fijnheid van de Chardonnay-wijnen wordt verlengd. Tot slot geeft de ronde charme van de Dizy Pinot Meunier (5%) de finishing touch aan deze evenwichtige basiswijn.
Elke vintage is anders en de mix is een echte knowhow van de keldermeester die harmonie, balans en karakter creëert van wat het jaar en de terroirs geven.
Meer dan zes jaar rijping in de kelders van Perrier-Jouët en een lage dosering (9 gram per liter) verfijnen die de generositeit en verfijning van dit geweldige wijnjaar nog verder.
Hervé Deschamps, keldermeester: "Belle Epoque 2011 is een heerlijk harmonieuze oogst met een verkwikkende frisheid en een mooie balans tussen finesse en zuurgraad - levendigheid en verfijning in perfecte harmonie."
Kenmerken
Soort Wijn: | mousserende Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2011 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Champagne (Champagne, Frankrijk) |
Wijnkelder: | Perrier Jouët |
Volume: | 75cl |
Druiven: | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 12% |
Soort Mousserende Wijn: | Brut |
Beschrijving van Perrier-Jouët Belle Epoque 2011
Perrier-Jouët Belle Epoque 2011 (Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir)
PROEFNOTITIES VAN Perrier-Jouët Belle Epoque 2011:
- Uitzicht: Groen goud met fijne belletjes.
- Neus: Aroma's van witte bloemen, honing en citroen, die binden met aroma's van noten.
- Mond: De smaak is fris met aroma's van wit fruit en subtiele tonen van honing en vanille.
APPELLATIE: Champagne
WIJNGAARD: Perrier Jouët magazijnen in Perrier Jouet Champagne oorsprongsbenaming. France.
DRUIVEN: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir.
Veroudering: in kelders voor 6 jaar.
BEREIDING: Traditionele methode Champagnois
WIJNSUGGESTIE: voorgerechten, vis, gevogelte, desserts.
SERVEERTEMPERATUUR: 10 °C
ALCOHOL: 12%
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
9-11ºC
Het wekte niet bij ons de lust om te eten op.
Ik heb het gedronken met mensen die deze wijn kende.