Châteauneuf-du-Pape
Père Anselme Châteauneuf-du-Pape La Fiole du Pape
75cl
Père Anselme Châteauneuf-du-Pape La Fiole du Pape

Mooi om te weten...
Gemaakt in 1952 door Charles Brotte heeft de karakteristieke vorm van een fles Fiole du Pape Rouge veel legendes geïnspereerd. Door sommigen wordt de oorsprong verklaard door een groot vuur dat een al klassieke Châteauneuf-du-Pape vervormde. Voor anderen is het een traditionele manier van werken met glas die zijn onvergetelijke silhouet vormt en het een eigenaardige uitstraling geeft.
Maar in werkelijkheid is het het resultaat van een wedstrijd tussen lokale pottenbakkers wiens onderwerp "De wilde beweging van de wijnstok onder de Mistral" was. De fles imiteert een wijnstok van Grenache die groeit onder de druk van de sterke Provençaalse wind, en die bijdraagt aan het creëren van een consistente wijn, gemaakt met maximaal 40% réserve wijnen, en die direct kan worden geconsumeerd en ook vele jaren bewaard kan worden. Deze rode wijn is origineel, elegant en doet denken aan de wijnen van weleer.
Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Andere Wijnjaren: | Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Châteauneuf-du-Pape (Rhône, Frankrijk) |
Wijnkelder: | Père Anselme |
Inhoud: | 75cl |
Druiven: | Grenache, Mourvedre, Syrah, Cinsault |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 14% |
Beschrijving van Père Anselme Châteauneuf-du-Pape La Fiole du Pape
Père Anselme Châteauneuf-du-Pape La Fiole du Pape (Grenache, Mourvedre, Syrah en Cinsault)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: Robijnrode kleur, diep en helder.
- Neus: aroma's van fruitjam (rijpe bessen, kers), hete specerijen (drop), cacao en truffel.
- Mond: elegante en evenwichtige smaak; krachtig en krachtig; tonen van bosbessen en aardbeienjam, peper, kruidnagel.
BEGIN VAN DE OMLIDKEN: Père Anselme
WIJNGAARD: Père Anselme
DRUIVEN: Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre.
BEREIDING: Handmatige oogst met selectie van bessen; afzonderlijke vinificatie voor elke variëteit; maceratie en fermentatie in cement; 30-40% van de reservewijnen (sommige gerijpt gedurende 5 jaar in eiken vaten van meer dan 100 jaar oud).
PAARING: Runderwijn, wild zwijn, moussaka, paddenstoelenrisotto, blauwe kazen, chocoladedesserts, appeltaart of bramen.
TEMPERATUUR: 17ºC
ALCOHOL: 14% Vol.
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
17ºC