Trends:

Chianti Classico

Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Riserva 2016

75cl Inhoud

Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Riserva 2016

40,95€ 32,91€
32,91€ 40,95€
Winkel: Perbaccowein NL (Duitsland) Estimated delivery: 9 - 11 dagen
Dit product heeft een extra expeditie tijd van 48 uren.
Verzendkosten: 13,00€

-20%

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
2015 en 2013
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Chianti Classico (Toscane, Italië)
Wijnkelder: Antinori
Volume: 75cl
Druiven: Sangiovese (90%), Cabernet Sauvignon (10%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13.7%
Uit de wijnkelders van Antinori ontvangen wij Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Riserva 2016 (32,91€), een wijn rode Chianti Classico met de beste cabernet sauvignon en sangiovese druiven uit het wijnjaar 2016 en met 13.7º alcohol. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Omschrijving van Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Riserva 2016

Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Riserva 2016 (Sangiovese en Cabernet Sauvignon)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: Kleur rood granaat met paarse tinten.
  • Neus: Aromatische noten van rijpe rode vruchten; veenbessen, bosbessen, bramen, bessen, pruimen. Met kruiden accenten, kruidig, vanille, zoethout en geroosterde eik.
  • Mond: Intense smaak van tannines, met een evenwichtige zuurgraad en een fluwelen gehemelte. Presents mijmert fruit, zoethout, vanille en geroosterde eik.

APPELLATIE: Toscane.

WIJNGAARD: Marchesi Antinori.

GRAPES: Sangiovese.

AGING: Deze wijn is in de leeftijd van 12 maanden in Franse eiken vaten toast.

VOORVOORBEREIDING: De druiven worden voorzichtig geperst en geweekt met warme temperaturen. Daarna wordt de most wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, met behulp van gecontroleerde natuurlijke gisten en warme temperaturen. De wijn wordt gerijpt in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden voor het stabiliseren en ongefilterd gebotteld.

WIJNSUGGESTIE: Geroosterd rood vlees, stoofschotels, wild levende vogels, varkenskoteletten, lam, bizons, wild, pasta rode saus, gebakken groenten, paddestoelen risotto, oude kazen, worsten en noten.

TEMPERATUUR: 16-18 ° C

ALCOHOL: 13,5%

Meer zien

Het wijnhuis

Antinori

Antinori

De familie Antinori is bestemd voor meer dan 600 jaar wijn maken, vanaf het moment in 1385 toen Giovanni di Piero Antinori werd een deel van de Arte Fiorentina dei Vinattieri. Gedurende de lange geschiedenis, verspreid over 26 generaties, die zich over, heeft de familie altijd voor persoonlijk genomen door de winkels, een ontmoeting met een innovatieve, soms moedige keuzes, maar ze waren altijd in combinatie met een niet aflatende respect voor traditie en het land.

Meer over het wijnhuis

Reviews van Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Riserva 2016

4

2 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    2
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Riserva 2016:Waarderen Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Riserva 2016:

4 /5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: Kleur rood granaat met paarse tinten.Neus: Aromatische noten van rijpe rode vruchten; veenbessen, bosbessen, bramen, bessen, pruimen. Met kruiden accenten, kruidig, vanille, zoethout en geroosterde eik.Mond: Intense smaak van tannines, met een evenwichtige zuurgraad en een fluwelen gehemelte. Presents mijmert fruit, zoethout, vanille en geroosterde eik.APPELLATIE: Toscane.WIJNGAARD: Marchesi Antinori.GRAPES: Sangiovese.AGING: Deze wijn is in de leeftijd van 12 maanden in Franse eiken vaten toast.VOORVOORBEREIDING: De druiven worden voorzichtig geperst en geweekt met warme temperaturen. Daarna wordt de most wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, met behulp van gecontroleerde natuurlijke gisten en warme temperaturen. De wijn wordt gerijpt in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden voor het stabiliseren en ongefilterd gebotteld.WIJNSUGGESTIE: Geroosterd rood vlees, stoofschotels, wild levende vogels, varkenskoteletten, lam, bizons, wild, pasta rode saus, gebakken groenten, paddestoelen risotto, oude kazen, worsten en noten.TEMPERATUUR: 16-18 ° CALCOHOL: 13,5%
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Riserva 201620152013

4/5

- De 'Badia a Passignano' is de 'Gran Selezione' - de 'Cru' onder de Chianti Classico wijnen
- Het wordt gekenmerkt door aroma van framboos, aardbei jam en koffie en trapt afwerking
- alleen geproduceerd in de beste oogstjaren, het is zowel traditioneel in zijn complexiteit en subtiliteit, aan de andere kant ook modern in zijn toegankelijkheid en zachte tannines die
- Allergenen: sulfieten bevat
Meer zien
Perbaccowein

4/5

- De 'Badia a Passignano' is de 'Gran Selezione' - de 'Cru' onder de Chianti Classico wijnen
- Het wordt gekenmerkt door aroma van framboos, aardbei jam en koffie en trapt afwerking
- alleen geproduceerd in de beste oogstjaren, het is zowel traditioneel in zijn complexiteit en subtiliteit, aan de andere kant ook modern in zijn toegankelijkheid en zachte tannines die
- Allergenen: sulfieten bevat
Meer zien
Perbaccowein