Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2011 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Chianti Classico (Toscane, Italië) |
Wijnkelder: | Badia a Coltibuono |
Volume: | 75cl |
Bio: | |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 14% |
Bereiding van Badia a Coltibuono Chianti Classico 2011
Badia a Coltibuono Chianti Classico 2011
PROEFNOTITIES VAN Badia a Coltibuono Chianti Classico 2011:
- Uitzicht: helder robijn.
- Neus: lagen van de iris, violet, snuif, zwarte peper en cherry marasquino.
- Mond: goed uitgebalanceerd smaak, zachte tannines, minerale noten, een frisse schone mond zuurgraad. Warm en aanhoudende.
APPELLATIE: Toscane.
WIJNGAARD: Badia a Coltibuono
DRUIVEN: 90% Sangiovese - Canaiolo 10%.
WIJNSUGGESTIE: pasta, vleesgerechten en kazen.
ALCOHOL: 14%
Reviews van Badia a Coltibuono Chianti Classico 2011
Ik dronk het in de groep van vrienden.
Kersenrode kleur. De rode ruikt goed, zoals rood fruit compote. De rode heeft een echte smaak van de bramen.
We zetten hem met spiezen.
Meer zienKersenrode kleur. De rode ruikt goed, zoals rood fruit compote. De rode heeft een echte smaak van de bramen.
We zetten hem met spiezen.
Wij gebruiken het tussen voorgerechten en hoofdgerechten. Ik proevde het op een proeverij van Sangiovese.
Kersenrood. Zeer goede geur van rozen. Een verrassend frisse wijn.
Meer zienKersenrood. Zeer goede geur van rozen. Een verrassend frisse wijn.
Op deze gelegenheid, gebruiken we het samen met partners.
De helderste Tuscany . Overwegend bessen geur. Wat me befreft smaakte naar druif.
Terwij we wachtten op het eten, met hapjes we bestelden het.
Meer zienDe helderste Tuscany . Overwegend bessen geur. Wat me befreft smaakte naar druif.
Terwij we wachtten op het eten, met hapjes we bestelden het.
Tem uma cor muito intensa. Forte aroma a morangos. Um Tuscany muito liso na boca.