Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2017 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Chianti Classico (Toscane, Italië) |
Wijnkelder: | Badia a Coltibuono |
Volume: | 75cl |
Druiven: | Canaiolo, Ciliegiolo, Colorino, Sangiovese |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 14% |
Bereiding van Badia a Coltibuono Chianti Classico 2017
Badia a Coltibuono Chianti Classico 2017 (Canaiolo, Ciliegiolo, Colorino en Sangiovese)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: Bright ruby
- Neus: roept bosvruchten, kruiden, zwarte peper, leder, gedroogde pruimen vochtige grond en in lagen.
- Boca: Sappig en heldere, gehemelte biedt marasca kers sappig, gemalen framboos, zoethout en witte peper gepaard met strakke tannines en verfijnd. De smaak is evenwichtig, frisse zuren dat de mond reinigt. Warm en aanhoudende.
APPELLATIE: Toscane (Italië).
WIJNGAARD: Badia a Coltibuono.
GRAPES: Sangiovese, Canaiolo, Ciliegiolo, Colorino.
Rijping: 12 maanden in vaten van Franse en Oostenrijkse eik van verschillende grootte.
VOORVOORBEREIDING: met de hand geplukte druiven handmatig gesorteerd in de wijnmakerij, fermentatie met inheemse gisten. Maceratie op de huid gedurende 3 weken.
WIJNSUGGESTIE: Eerste gerechten zoals pasta, vleesgerechten, gevogelte en matig oude kazen.
TEMPERATUUR: 18 ° C
ALCOHOL: 13,5%
Reviews van Badia a Coltibuono Chianti Classico 2017
Kersenrood. Zeer goede geur van rozen. Een verrassend frisse wijn.
De helderste Tuscany . Overwegend bessen geur. Wat me befreft smaakte naar druif.
Terwij we wachtten op het eten, met hapjes we bestelden het.
Een van de meest krachtige wijnen van Chianti Classico .
Röd med tegelröda kanter. Aromer av övermogen frukt. Det smarkade ganska rostat.