Trends:

Colli Orientali del Friuli

Lis Neris Pinot Grigio Gris

75cl Inhoud

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Andere Wijnjaren: Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Colli Orientali del Friuli (Friuli, Italië)
Wijnkelder: Lis Neris
Volume: 75cl
Druiven: Pinot Grigio
Allergenen: Bevat Sulfieten
Lis Neris Pinot Grigio Gris (24,00€), vervaardigd door Lis Neris, is een wijn witte uit het gekwalificeerd wijngebied Colli Orientali del Friuli met de variëteiten pinot grigio druiven. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Beschrijving van Lis Neris Pinot Grigio Gris

Lis Neris Pinot Grigio Gris (Pinot Grigio)

Producent: Lis Neris

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Colli Orientali del Friuli

druiven: Pinot Grigio

Meer zien

Het wijnhuis

Lis Neris

Lis Neris

De realiteit is een van de meest fascinerende en dynamische niet alleen van de Isonzo, Lis Neris heeft zich in de loop van de tijd kunnen vestigen dankzij een talent dat waarschijnlijk uniek is in het feit dat het niet alleen zijn territorium en zijn historische variëteiten kan lezen, maar ook verschillende stijlen en wijnstokken, waarbij elke keer wordt gecentreerd het schot. De verdienste is alles van Alvaro Pecorari, eigenaar en ziel van deze belangrijke wijnmakerij. We zijn in Gorizia, een van de meest fascinerende en controversiële grenssteden van Europa. Een plek die, dankzij een unieke culturele smeltkroes, in staat is om producten met een geweldig karakter uit te drukken. Als het waar is dat de wortels van Lis Neris zinken in de voorgaande vier generaties, is het ook waar dat het jaar van het keerpunt in 1981 was, toen een nieuwe productie-mentaliteit vorm begon te krijgen, gericht op het bereiken van een hogere kwaliteit, echte leitmotiv van elke wijn door Alvaro Pecorari.

Meer over het wijnhuis

Reviews van Lis Neris Pinot Grigio Gris

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Lis Neris Pinot Grigio Gris:Waarderen Lis Neris Pinot Grigio Gris:

4 /5

Druiven: 100% Pinot Grigio
Gebied: Friuli Venezia Giulia
Inhoud: 0, 75 l
Gris is een Pinot Grigio druiven uit een enkele wijngaard waar alle wijngaarden hun volwassenheid in productie hebben bereikt. Na de start van de gisting in roestvrij staal, dit zo doorgaat en in vaten van 500 liter Franse eiken is voltooid; na 11 maanden rijping op opslagvolgorde dezelfde fermentatie containers. Tijdens deze periode stijgt de aromatische amplitude zonder dat de eigenschappen van de druif oorsprong.
Meer zien
,