Trends:

Collio Goriziano

Radikon Pignoli 1L 2007

1L Inhoud

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2007 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Collio Goriziano (Friuli, Italië)
Wijnkelder: Radikon
Volume: 100cl Andere volumes
Allergenen: Bevat Sulfieten
Radikon vervaardigt deze Radikon Pignoli 1L 2007 (66,00€), een wijn rode met herkomstaanduiding Collio Goriziano met geoogste druiven van 2007. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Omschrijving van Radikon Pignoli 1L 2007

Radikon Pignoli 1L 2007

PROEFNOTITIES VAN Radikon Pignoli 1L 2007:

  • Uitzicht: granaat.
  • Neus: Complex, rijp, rood fruit, gedroogd fruit, groenten, kruidig ​​met hints van koffie.
  • Mond: elegant, krachtig, kruidig, persistent en zijdezachte tannines.

APPELLATIE: Collio Goriziano.

VINES: Radikon

GRAPES: Ik Pignolo 100%.

OUDER WORDEN: 60 maanden in vaten van tweedehands, 60 maanden in de fles.

BEREIDING: despalillado, spontane gisting met maceratie in eiken vaten voor 60-90 dagen.

Bijpassende wijn: leeftijd kazen, blauwe kaas, gegrilde rosbief, gestoofd rood vlees.

SERVEERTEMPERATUUR: 18-20 °C

ALCOHOL: 15%

Meer zien

Reviews van Radikon Pignoli 1L 2007

4

2 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    1
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Radikon Pignoli 1L 2007:Waarderen Radikon Pignoli 1L 2007:

3 /5

Meer zien
,

Het is perfect voor het delen van

Reviews van andere oogstjaren van Radikon Pignoli 1L 20072004

4/5

Druiven: 100% Pignolo
Gebied: Friuli
Inhoud: 1, 0 l
De wijngaarden, op het zuiden - zuidoosten en met een gunstig microklimaat (opmerkelijke ventilatie en temperatuurbereik), worden verwerkt met volledige respect en liefde voor de natuur: het gemaaide gras, snoeihout, mest en de huiden zijn de enige meststoffen hiervoor mineralissimo aarde, de "Ponka", rotsachtige diepte en schilferige op het oppervlak en behandelingen, koper, zwavel en propolis, gereduceerd tot het noodzakelijke minimum. Toen de eerste bladeren geel worden en de zaden in de bessen rijp zijn, zij verzamelen, handmatig in dozen, je bent ontsteeld en huiden en moet in vaten van 25 hl eiken gaan spontaan gisten, zonder toevoeging van gisten of temperatuurregeling. Om altijd de huiden ondergedompeld gedurende de hele inweken 3-4 uitvoeren van handmatige perforeren per dag. Aan het einde van de alcoholische gisting vaten zijn gevuld en gesloten, blijft de wijn in contact met de skins voor 60-90 dagen, hier ook de malolactische gisting. Na het rekken van de wijn in eiken vaten is gerijpt ongeveer vijf jaar, gedurende deze periode zullen we alleen maar uitvoeren wat rekken als dat nodig is. Gevolgd door veroudering in de fles voor ongeveer vijf jaar.
Meer zien
Passione Vino