Rectorie L'Argile 2016

Domaine de la Rectorie (Collioure)

Product niet beschikbaar in Nederland

243,78€ + 14,93€ Verzending (7 dagen)

40,63/stuk

Verkocht in een verpakking van 6 stuks

Verzending: Blanco & Gomez Wine Merchants UK (Verenigd Koninkrijk)

Je ontvangt 3.25 punten voor elk product dat je koopt

Domaine de la Rectorie is de bereider van deze Rectorie L'Argile 2016 (243,78€), een wijn witte met herkomstaanduiding Collioure met garnacha gris en garnacha blanca druiven uit 2016. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Kenmerken · Rectorie L'Argile

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2016
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Collioure (Languedoc Roussillon,Frankrijk)
Wijnkelder: Domaine de la Rectorie
Volume: 75cl
Druiven: Garnacha blanca, Garnacha gris
Allergenen: Bevat Sulfieten

Beschrijving · Domaine de la Rectorie

Rectorie L'Argile 2016 (Garnacha blanca en Garnacha gris)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: Rectorie L'Argile 2016 heeft een mooie roze goud.
 • Neus: boterachtige gevoel in de neus, met aroma's van verse citrusvruchten, gecombineerd met anijs, peper, steenfruit en meloenen.
 • Mond: Romig, maar fris in de mond, met een medium body. meloen noten in de mond, met een pittige ondertoon van eikenhout. De afwerking is elegant en persistent.

APPELLATIE: Collioure

WIJNGAARD: Domaine de la Rectorie. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1984, is dit familiebedrijf bijgebracht een lange lijn van ervaring in het ontwikkelen van wijnen van hoge kwaliteit. Met de klimaatverandering, heeft de wijngaard een meer natuurlijke aanpak van de landbouw genomen, ten gunste van het land beschermd tegen extreme hitte. Dit heeft het kweken van resistenter wijnstokken, druivenproduktie vol van smaak toegestaan.

DRUIVEN: 90% grijs Grenache en 10% Grenache blanc.

AGING: Ager acht maanden rechtdoor op de moer.

VOORBEREIDING: Na de oogst, de druiven worden direct geperst en gefermenteerd in eiken vaten met een strak schema battonage. Het sap wordt elke dag geroerd, terwijl in de fermentatiestap en na voltooiing wordt uitgevoerd een keer per week. De laatste drie maanden vóór het bottelen wordt de wijn ongeroerd gelaten om zijn karakter te verbeteren.

KOPPELING: Perfect te worden geserveerd met vis, wit vlees, koeien en schapen kaas of hard.

SERVEERTEMPERATUUR: 10-12 ° C

ALCOHOL 14%

Domaine de la Rectorie

Domaine de la Rectorie Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Rectorie L'Argile 2016

Gepubliceerd op 12.19

4/5

Rectorie L'Argile 2016

Pale kristallijne jurk. Complexe neus met bloemen, vanille en minerale noten. In de mond vinden we een vrij rondje aanval, evenwichtig, finesse en notities mineraliteit als gevolg van de streek.

Meer meningen over Rectorie L'Argile 2016

Gepubliceerd op 04.20

4 /5

Hier moeten we zeggen dat deze wijn is unaniem in Cave Spirituele. Aroma's rondspoken, perfecte balans, finesse en ongelooflijke lengte zijn de woorden die perfect samenvatten deze fles. We zijn in de aanwezigheid van een grote fles, al het drinken goed nu en zal zo veel ondersteuning voor een paar jaar in de kelder. Prachtig.

Gepubliceerd op 04.53

4 /5

Rectorie Argile 2016

Proeven:
Clay 2016 was nog steeds een beetje sloot hem een ​​paar maanden geleden. Maar na een jaar fokken fles witte wijn gebied van Rectorie eindelijk uitdrukt souaves parfums! Vet en lange afdronk dit uitstekende witte Collioure verdient dat we kiezen voor het gerecht die ermee gepaard gaat en niet het tegenovergestelde! U kunt ook een aantal jaren in goede staat te houden, zonder enige problemen.

NAAM: Collioure
VINEYARD: Gebied van Rectorie
BEREIDING: Deze druiven worden geoogst vroege volwassenheid om de beste balans tussen finesse en het volume te handhaven. Gefermenteerd in eiken vaten, is deze wijn jaar op gist tot april.

Samenvatting van beoordelingen

(3 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  3
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 3 comments »