Trends:

Côtes du Jura

Château d'Arlay Trousseau 2016

75cl Inhoud

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Côtes du Jura (Jura, Frankrijk)
Wijnkelder: Château D'Arlay
Volume: 75cl
Allergenen: Bevat Sulfieten
Château D'Arlay produceert Château d'Arlay Trousseau 2016 (32,50€), een wijn rode met herkomstaanduiding Côtes du Jura met geoogste druiven van 2016. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Beschrijving van Château d'Arlay Trousseau 2016

Château d'Arlay Trousseau 2016

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: donker kersenrood.
  • Neus: aroma's van roos, peper, gemalen (snuif, donkere kruiden), specerijen.
  • Mond: merkbaar tannines, steenvruchten, droog, sappig, met een grote lengte.

APPELLATIE: Côtes du Jura.

WIJNGAARD: Terroir: grijs mergel, kalksteen fossiele insluitsels, klei. Hoogte: 200-400 meter boven de zeespiegel.

GRAPES: Trousseau.

Rijping: 6 maanden in vat gebruikt, gebotteld zonder filtratie.

PAIRING: wit vlees gerechten, zoals kip of kalkoen of.

TEMPERATUUR: 14-16 °C

ALCOHOL: 12,5%

Meer zien

Reviews van Château d'Arlay Trousseau 2016

4

1 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Château d'Arlay Trousseau 2016:Waarderen Château d'Arlay Trousseau 2016:

4 /5

Druiven: 100% Trousseau
Area: France - Cotes du Jura

Inhoud: 0, 75 l
De Trousseau vertegenwoordigt 5% van de wijngaarden van Château d'Arlay en werd gebotteld als één soort voor het eerst in 2016. De Trousseau, in het Iberisch schiereiland en in Argentinië algemeen bekend onder de naam "Bastard", is alleen maar groter geworden in Frankrijk in Jura. Bebouwd met biologische methoden, wordt gefermenteerd met gisten is niet gedecanteerd mechanische pompen en gebotteld zonder filtratie na verloop van enkele maanden in vaten niet nieuw. Het heeft donker, kruidige aroma's en een krachtige boeket met zachte tannines. Het kan in de kelder worden bewaard voor meer dan 10 jaar.
Meer zien
,