Trends:

Dolcetto d'Alba

Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba 2016

75cl Inhoud

Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba 2016

25,67€ 21,41€
21,41€ 25,67€
Winkel: Vinello NL (Duitsland) Prijzen in andere winkels Estimated delivery: 10 - 12 dagen
Verzendkosten: 10,99€

-17%

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Dolcetto d'Alba (Piemonte, Italië)
Wijnkelder: Bruno Giacosa
Volume: 75cl
Druiven: Dolcetto
Allergenen: Bevat Sulfieten
Bruno Giacosa produceert Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba 2016 (21,41€), een wijn rode die herkomstaanduiding Dolcetto d'Alba draagt die dolcetto druiven uit 2016 bevat. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Beschrijving van Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba 2016

Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba 2016 (Dolcetto)

PROEFNOTITIES VAN Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba 2016:

  • Uitzicht: robijnrood, violet reflecties.
  • Neus: geurig en wijnbouwproducten aroma.
  • Mond: droge smaak, vol, aangenaam en bittere nasmaak.

APPELLATIE: Dolcetto d'Alba.

GRAPES: Dolcetto.

Bijpassende wijn: Rood vlees, wild vogels en kazen.

SERVEERTEMPERATUUR: 14-16 °C

ALCOHOL: 13,5%

Meer zien

Reviews van Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba 2016

4

3 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    3
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba 2016:Waarderen Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba 2016:

4 /5

Het werk van drie generaties van vinicultori, samengevat in de passie, wijsheid en vooruitziende blik om Bruno Giacosa. Een oude passie geboren uit de beste wijngaarden van Langa, op zoek naar druiven, waarvan sommige vervolgens komen in het bezit te kopen. Zijn liefde voor grote wijnen en vooral de Nebbiolo, zijn nauwgezette en tot op heden, de dagelijkse streven naar perfectie in het werk, zijn onze geschiedenis en doel te delen. Het harde werk van capabele mensen die weten hoe ze het ritme van de natuur assecondandoli in de wijngaard te volgen, zonder geweld. Het gebruik van rationele teeltmethoden met respect voor de traditie en het milieu. De overtuiging dat grote wijn is geboren in de wijngaard door het werk van een bekwaam kant, is een stimulans voor verdere verbetering: oogst na de oogst Een harmonieuze fusie tussen heden en verleden; moderne technologie die de traditie steunt, om een ​​betere uitdrukking van identiteit tussen wijnbouw en wijn te krijgen. Met behulp van conservatieve oenologie dat respect voor wat er is moeilijk gewonnen uit de wijngaard, is het altijd onze prioriteit regel geweest. Een eenvoudig verhaal over Langa inheemse wijngaarden en Roero, goed gecultiveerde wijngaarden, vinificatie in zuiverheid, grote vaten en "reserves" onvergetelijk, maar ook wijnen van middelmatige oogstjaren, die voor een consistente keuze zal niet worden gebotteld. Een ervaring die ernst en passie uitdrukt, in overeenstemming met ons product, zijn fans en dit mooie land dovesiamo geboren en getogen. De Azienda Agricola Falletto, met zijn twintig hectare wijngaarden in Serralunga d'Alba, skigebieden, La Morra en Barbaresco. De realisatie van een project sterk gesteund door de volledige controle over het productieproces, dat wordt aangevuld met de wijnbereiding en veroudering in kelders Neive. Sommige van onze wijnen worden ook geproduceerd van druiven gekocht van onze historische conferitori, wijngaard eigenaren bijzonder geschikt en onder het label "Bruno Giacosa" op de markt gebracht. In het hart van het land en meer vocateAsili Rabajà, ze behoren tot de belangrijkste "cru" van Barbaresco gebied. In naburige deel beschadiging wijnen met verschillende kenmerken: finesse en elegantie het eerste, het tweede teken en volheid. Dit is voornamelijk te wijten aan de verschillende soorten grond. Nebbiolo en Dolcetto wijngaarden in het district van La Morra, tot het uiterste top, op het westen, hoogte boven de zeespiegel 500m. Het resultaat van een recente overname, is het begin van een nieuwe wijnbouw en oenologische ervaring om ontdekt te worden.
Meer zien
,

4 /5

- De kleur en structuur is verrassend eenvoudig en zo de wijn wordt gekenmerkt door zijn typische tannine
- Serveer gekoeld tot tomaten met echte buffelmozzarella
- Allergenen: sulfieten bevat
Meer zien
,

4 /5

Appellation: Dolcetto d'Alba DOC; Druiven: Dolcetto 100%; Alcohol: 12. 5%; Formaat: 0. 75l; Ideaal Dekking: 2016/2019; Serveertemperatuur: 16/18 ° C; Serveertips: begane grond keuken, de hele maaltijd; Moment om te proeven: diner met vrienden; Bevindingen van Tannico: 8/10
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba 201620132011

4/5

Deze Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba is de eerste wijn die ik met mijn ouders dronk.
Goed bigarreau van kleur en medium intensiteit. Overwegend bessen geur. Krachtige smaak.
Ik gebruikte het met vis, maar de vis niet goed was, en het eten was niet goed.
Meer zien
Jenkin Cortlever

4/5

aroma's van geroosterd brood en rook. De Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba was slecht bewaard, want het was smakeloos.
Geen twijfel: de Bruno Giacosa Dolcetto D'Alba 100% aanbevolen.
Meer zien
Hendrika Fersyeur