• Send to:
  • +44 2035140552 10h-18.30h
  • Winkelwagen

Oddero Dolcetto d'Alba 2016

Oddero (Dolcetto d'Alba)

11,90€ (Richtprijs)

Het is niet mogelijk Oddero Dolcetto d'Alba 2016 te kopen op dit moment.

Oddero Dolcetto d'Alba 2016 : een wijn rode herkomstaanduiding Dolcetto d'Alba uit de wijnkelders van Oddero met de beste dolcetto druiven uit 2016 en met een alcoholgraad van 13º. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Kenmerken · Oddero Dolcetto d'Alba

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Dolcetto d'Alba (Piemonte,Italië)
Wijnkelder: Oddero
Volume: 75cl
Druiven: Dolcetto (100%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13%

Beschrijving · Oddero

Oddero Dolcetto d'Alba 2016 (Dolcetto)

Producent: Oddero

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Dolcetto d'Alba

druiven: Dolcetto

Oddero Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Oddero Dolcetto d'Alba 2016

Tannico

Gepubliceerd op 09.35

4/5

Oddero Dolcetto D'Aba 2016

Appellation: Dolcetto d'Alba DOC; Druiven: Dolcetto 100%; Alcohol: 13%; Formaat: 0. 75l; Ideaal Dekking: 2017/2021; Serveertemperatuur: 16/18 ° C; Serveertips: land keuken; Moment om te proeven: lunch met vrienden; Bevindingen van Tannico: 8/10

Meer meningen over Oddero Dolcetto d'Alba 2016

Faas Vedeker

Gepubliceerd op 06.54

3.5 /5

Oddero Dolcetto d'Alba 2016 was prachtig

Lodewijk Blauvelt

Gepubliceerd op 18.05

4 /5

Oddero Dolcetto D'Aba 2016

Zo op het oog intens kersenrood van kleur. Meestal aroma's van framboos.Krachtige smaak.
Ik gebruikte het met octopus en het smaakte me.
De beste onder de Oddero met vrienden te drinken.

Samenvatting van beoordelingen

(3 meningen)
  • 5 sterren
    0
  • 4 sterren
    3
  • 3 sterren
    0
  • 2 sterren
    0
  • 1 sterr
    0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 3 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Oddero Dolcetto d'Alba 2018

Gerolt Cyper
Gerolt Cyper

4/5

Ik dronk enkele glazen van deze Oddero Dolcetto d'Alba met die persoon die altijd wekt bij mij de lust om wijn te drinken op.
Bigarreaurood. Goede aroma's van geroosterd brood en rook. Bitter aan het eind.
Met het dessert ging erg goed dit Oddero Dolcetto d'Alba .
Egidius Norval
Egidius Norval

4/5

PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: Intens robijnrood met paarse tinten.
- Neus: zoete en zure kersen Essences gemengd met aroma's van rode bloemen.
- Mond: Het heeft een droge smaak, full body en eindelijk het gevoel een aangenaam vleugje bitterheid.

APPELLATIE: Dolcetto d'Alba (DOC).
WIJNGAARD: Oddero. De totale oppervlakte van de wijngaarden van dit wijnhuis is 35 hectare die zijn verdeeld tussen de steden van Barolo en Barbaresco in de regio Piemonte in Noord-Italië. Het is een van de meest traditionele merken in de regio Barolo; Zij dragen bijna 150 jaar vinifying druiven en het produceren van wijnen van hoge kwaliteit.
GRAPES: Dolcetto (100%).

RIJPING: roestvrijstalen tanks worden gebruikt en verouderd tot het voorjaar, een periode waarin het gebotteld. Laat het rusten in de fles tot de zomer wanneer marketing begint.
VOORBEREIDING: De oogst vindt plaats in september; druiven worden geselecteerd in dezelfde wijngaard. Maceratie en fermentatie wordt gemaakt in roestvrijstalen tanks gedurende 12 dagen. Uiteindelijk in november malolactische fermentatieproces wordt toegepast.

PAIRING: main vlees of paddestoelgerechten, kazen, en wild vlees zoals hert zijn de beste keuzes te eten met deze wijn.
TEMPERATUUR: 16-18 °C
ALCOHOL: 13%
Meindert Benson
Meindert Benson

4/5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: intens robijn rood, violet reflecties.Neus: winey, fruitige noten.Mond: droge smaak, full-bodied, aangenaam bitter.APPELLATIE: Dolcetto d'Alba.WIJNGAARD: Wijngaarden gelegen in La Morra, hoogte van 300 meter boven de zeespiegel, op het zuiden.GRAPES: Dolcetto.Veroudering: in roestvrij stalen tanks jaar, gebotteld in de volgende lente uit de vroege zomer marketing.VOORBEREIDING: Oogst in de tweede dácada september selectie van de druiven in de wijngaard. Fermentatie en maceratie voor ongeveer 12 dagen in roestvrij stalen containers, gevolgd door malolactische gisting in november.Bijpassende wijn: worsten, pasta met vleessaus, risotto met vlees en gekookt vlees.SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °CALCOHOL: 13%

Top aanbiedingen Dolcetto d'Alba