Trends:

Wijn Douro

Bekijk alle producten in Wijn Douro

De benaming van oorsprong van de Douro wijnen zonder kop dekt geproduceerd in een regio die bekend staat voor de wijnen van Porto. Deze regio was de eerste officieel terug erkend in 1756, en heeft betrekking op de Douro-vallei, langs de rivier naar Barqueiros, het bereiken van de grens met Spanje.

Culturen van de Douro DOC uitbreiding van de ruige hellingen zo vaak in deze regio. Het aandeel van de wijnstokken moet vertegenwoordigd zijn met ten minste 60% van de volgende stammen: voor rode wijnen, de Bastaard, Donzelinho Tinto Tinto Mourisco, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Francisca, Tinta Cao Touriga Nacional of; voor White, de Donzelinho, Esgana-CAOM, Folgazâo, Gouveio, Malvasia Fina, Rabigato, Viosinho en Codega.

Veel van de Douro wijnen zijn bekend onder de naam van de sub-regio's van waaruit ze komen, zoals die van de Alijó, Meda, Murça, Sabrosa en Vila Real. Zijn deze laag alcoholgehalte wijn, de 12 e, in vergelijking met collega's van de regio, de wijnen van Porto, het bereiken van 20 graden.

Koop Wijnen van Douro online.

Meer zien

Wijn Douro: Robert Parker cijfer