Alves de Sousa Abandonado Magnum 2015

Alves de Sousa (Douro)

Product niet beschikbaar in Nederland

175,00€ + 6,00€ Verzending (4 - 6 dagen)

175,00/stuk

Verzending: Fernando's Wine House (Portugal)

Je ontvangt 2.33 punten voor elk product dat je koopt

Slechts 3 stuks!

Alves de Sousa produceert deze Alves de Sousa Abandonado Magnum 2015 (175,00€), een wijn rode met herkomstaanduiding Douro met een selectie van touriga franca en tinta amarela druiven uit het wijnjaar 2015 en die een alcoholgraad van 14º bevat. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Kenmerken · Alves de Sousa Abandonado

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2015 Andere wijnjaren
2013 en 2011
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Douro (Porto en Douro,Portugal)
Wijnkelder: Alves de Sousa
Volume: 150cl
Druiven: Tinta Amarela, Touriga Franca
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14%

Beschrijving · Alves de Sousa

Alves de Sousa Abandonado Magnum 2015 (Tinta Amarela en Touriga Franca)

Producent: Alves de Sousa

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Douro

druiven: Tinta Amarela en Touriga Franca

Alves de Sousa

De productie van wijnen is een vertrouwde traditie voor Domingos Alves de Sousa: zijn vader (Edmundo Alves de Sousa) en zijn grootvader (Domingos Alves de Sousa) waren al wijnmakers in de Douro. Maar Domingos Alves de Sousa omhelsde aanvankelijk een andere carrière. Na zijn graad in civiele...

Alves de Sousa Wijn kopen:

Meer meningen over Alves de Sousa Abandonado Magnum 2015

Portugal Vineyards

Gepubliceerd op 15.30

4 /5

18,5 pts Revista de Vinhos - Diep robijnrode kleur. Grote aromatische complexiteit en frisheid, met vrij uniek (maar typisch van de Abandonado wijngaard) balsamico en teer smaken, zoethout en zwarte bessen. Pure verfijning, met delicatesse, mineraliteit en een buitengewone zuiverheid van fruit. Het voelt het leisteen, het omliggende bos, de versheid van de hoogte, in een pure expressie van de natuur van de wijngaard. Een oefening van pure elegantie en klasse van een van de meest iconische wijngaarden van de Douro en Portugal.

Samenvatting van beoordelingen

(1 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  1
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 1 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Alves de Sousa Abandonado Magnum 2013

Portugal Vineyards
Portugal Vineyards

4/5

93 pts Robert Parker - Diep robijnrode kleur. Grote aromatische complexiteit en frisheid, met een vrij uniek (maar typisch van de Abandonado wijngaard) balsamico en teer smaken, zoethout en zwarte bessen. Pure verfijning, met delicatesse, mineraliteit en een buitengewone zuiverheid van fruit. Het voelt het leisteen, het omringende bos, de versheid van de hoogte, in een pure expressie van de natuur van de wijngaard. Een oefening van pure elegantie en klasse van een van de meest iconische wijngaarden van de Douro en Portugal.

Meningen over Alves de Sousa Abandonado Magnum 2011

Portugal Vineyards
Portugal Vineyards

4/5

18 punten in Wine Magazine Portugal - Abandonado is een 80 jaar oude veld-blend wijngaard van Alves de Sousa. Met een mix van trincadeira, Touriga Franca en Touriga Nacional en een veroudering van 18 maanden in nieuwe Franse eik en 12 maanden, minimaal in de fles, deze wijn combineert het beste terroir van de Douro Superior met de grote vintage jaar van 2011 in een magnum fles die het geluk van elke wijn liefhebber zal maken.
Garrafeira Nacional
Garrafeira Nacional

4/5

Domingos Alves de Sousa produceert zijn wijnen, volgens een familietraditie begonnen door zijn grootvader, die ook vandaag wordt voortgezet door zijn kinderen. Met alleen de druiven van zijn eigen plantages om zijn wijnen te produceren. Dit doet hij met behulp van unieke "terroirs" en een prachtige verscheidenheid van de natuurlijke druivensoorten van de regio. De kwaliteit en eigenheid van zijn wijnen is algemeen erkend met onderscheidingen en vermeldingen in de meest geprezen nationale en internationale publicaties. Van bijzondere vermelding was de " producer of the Year "award gepresenteerd in 1999 en opnieuw in 2006 door" Revista de Vinhos "een van de belangrijkste Portugese Wine Magazine en werd de eerste tot de meest begeerde en prestigieuze onderscheiding voor de Portugese wijnproducenten tweemaal ontvangen.

Top aanbiedingen Douro