Trends:

Douro

Favaios 10 Years Moscatel do Douro

75cl

18,55€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Douro (Porto en Douro, Portugal)
Wijnkelder: Adega De Favaios
Volume: 75cl
Druiven: Moscatel
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 17%
Favaios 10 Years Moscatel do Douro is een wijn witte met herkomstaanduiding Douro uit de wijnkelders van Adega De Favaios die moscatel druiventrossen bevat en wiens alcoholgraad is 17º. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Bereiding van Favaios 10 Years Moscatel do Douro

Favaios 10 Years Moscatel do Douro (Moscatel)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: heldere verschijning, heldere gouden tinten.
 • Neus: sommige aroma's van gedroogde vruchten, maar smaken ook kenmerkend zijn voor de variëteit, zoals mandarijn en sinaasappelschil.
 • Mond: zoet en elegant, met een aantal zuurgraad en een lange afdronk.

APPELLATIE: Douro.

WIJNGAARD:

GRAPES: 100% Moscatel Galego

AGING: wijn in vaten en houten vaten voor meerdere jaren oud. Na veroudering, worden gekozen voor de beste u toe te voegen aan het uiteindelijke mengsel, die in dit geval bestaat uit wijn oogst 1989, 1996 en 2003 in verschillende verhoudingen te vormen, het geven als een wijn met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 10 jaar.

VOORBEREIDING de fermentatie plaatsvindt bij een gecontroleerde temperatuur (23 tot 25) gedurende ongeveer drie dagen, met een intense huidcontact. Vervolgens geblust door toevoeging cognac, waardoor een wijn met hoge niveaus van alcohol en suikerresiduen.

WIJNSUGGESTIE: Excellent als aperitief.

TEMPERATUUR: 10-12 ° C

ALCOHOL: 17,5%

Meer zien

Reviews van Favaios 10 Years Moscatel do Douro

4

2 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Favaios 10 Years Moscatel do Douro:Waarderen Favaios 10 Years Moscatel do Douro:

4 /5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: heldere verschijning, heldere gouden tinten.Neus: sommige aroma's van gedroogde vruchten, maar smaken ook kenmerkend zijn voor de variëteit, zoals mandarijn en sinaasappelschil.Mond: zoet en elegant, met een aantal zuurgraad en een lange afdronk.APPELLATIE: Douro.WIJNGAARD:GRAPES: 100% Moscatel GalegoAGING: wijn in vaten en houten vaten voor meerdere jaren oud. Na veroudering, worden gekozen voor de beste u toe te voegen aan het uiteindelijke mengsel, die in dit geval bestaat uit wijn oogst 1989, 1996 en 2003 in verschillende verhoudingen te vormen, het geven als een wijn met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 10 jaar.VOORBEREIDING de fermentatie plaatsvindt bij een gecontroleerde temperatuur (23 tot 25) gedurende ongeveer drie dagen, met een intense huidcontact. Vervolgens geblust door toevoeging cognac, waardoor een wijn met hoge niveaus van alcohol en suikerresiduen.WIJNSUGGESTIE: Excellent als aperitief.TEMPERATUUR: 10-12 ° CALCOHOL: 17,5%
Meer zien
,

4 /5

Ik gebruikte het met een kenner van wijnen.
Zo op het oog is het zeer intens. Je kunt duidelijk aan wit fruit aroma's ruiken. In de mond vertoonden de typische astringentie van Adega De Favaios .
Deze Favaios 10 Years Moscatel do Douro goed met schaal-en schelpdieren past.
Meer zien
,

Andere producten van hetzelfde wijnhuis