Trends:

Douro

Meruge Branco 2016

75cl

19,95€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Douro (Porto en Douro, Portugal)
Wijnkelder: Lavradores da Feitoria
Volume: 75cl
Druiven: Viosinho
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13.5%
Meruge Branco 2016 : een wijn witte herkomstaanduiding Douro uit de wijnkelders van Lavradores da Feitoria met viosinho druiven uit 2016 en die een alcoholgraad van 13.5º bevat. Een wijn witte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Bereiding van Meruge Branco 2016

Meruge Branco 2016 (Viosinho)

PROEFNOTITIES van Meruge Branco 2016:

 • Uitzicht: gouden strokleur, helder en schoon
 • Neus: fris, fruitig en complex, met toetsen van rijp fruit en balsamico-hints. Met de eik zeer goed geïntegreerd, evolueert naar een rijkere en meer interessante wijn, met complexere aroma's van gedroogd fruit.
 • Mond: fris, fruitig en zeer aangenaam. Met een goede zuurgraad is het evenwichtig, met aroma's van rijp fruit, zoals kweepeer, vanille en sommige gedroogde vruchten. Zeer harmonieus met een lange en smakelijke afdronk.

APPELLATIE: Douro

WIJNGAARD: Lavradores da Feitoria

DRUIVEN: Viosinho

VEROUDERING: Gefermenteerd in Portugese ruwe eiken vaten gedurende 6 maanden.

PAIRING: vrij veelzijdig, geschikt voor vlees, salades en visgerechten.

TEMPERATUUR: 12 ºC

ALCOHOL: 13,5%

Meer zien

Hoe te serveren

Serveertemperatuur

12ºC

Reviews van Meruge Branco 2016

4

3 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  3
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Meruge Branco 2016:Waarderen Meruge Branco 2016:

4 /5

Boeren Feitoria (aka Feitoria) is een uniek project, gemaakt op september 2000. gevolg van de vereniging van 15 producenten, de eigenaren van 18 boerderijen verspreid over de beste terroirs in de drie sub-regio's van de regio Douro (Low Corgo Up Corgo en de Douro Superior). Tegenwoordig is het bedrijf heeft 48 aandeelhouders (15 Wat zijn van de producenten), en 19 Farms. Samen hebben zij een totale oppervlakte van de wijngaard van meer dan 600 ha.
Het doel van dit merk is, sinds het begin, evenwichtige en elegante wijnen que werkt goed te maken, met als uitgangspunt de verklaard zich met de kwaliteit en de traditie van de Douro
Meer zien
,

4 /5

17 pts Revista de Vinhos - Van prachtige gouden stro kleur, is helder en schoon. Het aroma is schoon, glad en complex, heeft hints van vanille, fruit van de vergrijzing in eiken vaten, ontwikkelt zich tot aroma's van gedroogd fruit zoals wij en hazelnoot. Als het wordt de beker, worden vrijgegeven meer fruit, waardoor het zeer rijk en complex. In de mond, de eerste gevoel is fris, uitstekende zuurgraad, perfecte balans, dan is de opkomende gevoel van noten zoals hazelnoten, van mond tot het einde van de kruiden en wat vijgen. Heel harmonieus, smaakvol en heeft een lange einde. Belooft een lange levensduur.
Meer zien
,

4 /5

Alle Lavradores de Feitoria wijnen in balans zijn, elegant en gericht voor een goede keuken, maar altijd met een natuurgids Douro karakter. Is te verwachten en nodig, de sterke persoonlijkheid en terrior expressie, concept of zelfs fantasie in elk merk tijdje.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Meruge Branco 20162012

4/5

PROEFNOTITIES VAN Meruge Branco 2012:
- Uitzicht: strogeel
- Neus: aroma's van vruchten en bloemen
- Mond: fruitig, zacht, licht

APPELLATIE: Douro (Portugal)
WIJNGAARD: Meruge
DRUIVEN: Sauvignon Blanc

WIJNSUGGESTIE: vis, snacks
ALCOHOL: 12,5%
Meer zien
Woudman Sterling