Trends:

Douro

Quinta da Cassa Reserva Branco 2016

75cl

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
2014 en 2012
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Douro (Porto en Douro, Portugal)
Wijnkelder: Quinta da Cassa
Volume: 75cl
Druiven: Rabigato, Viosinho
Allergenen: Bevat Sulfieten
Quinta da Cassa Reserva Branco 2016 (44,64€), vervaardigd door Quinta da Cassa, is een wijn witte uit het gekwalificeerd wijngebied Douro die viosinho en rabigato druiven uit 2016 bevat. Een wijn witte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Beschrijving van Quinta da Cassa Reserva Branco 2016

Quinta da Cassa Reserva Branco 2016 (Rabigato en Viosinho)

PROEFNOTITIES VAN Quinta da Cassa Reserva Branco 2016 Quinta da Cassa Branco Reserva 2016:

  • Uitzicht: citrusvrucht, licht gouden tinten.
  • Neus: Minerale en fruitige aroma's.
  • Mond: Fris en volle smaak in de mond.

APPELLATIE: Douro.

BODEGA: Quinta da Cassa

GRAPES: Codega doen Larinho, Rabigato, Viosinho.

Bijpassende wijn: gegrilde vette vis, zeevruchten, sushi en Italiaanse keuken.

SERVEERTEMPERATUUR: 8-9ºC

ALCOHOL: 13,5%

Meer zien

Reviews van Quinta da Cassa Reserva Branco 2016

4

1 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Quinta da Cassa Reserva Branco 2016:Waarderen Quinta da Cassa Reserva Branco 2016:

4 /5

Minerale en fruitig aroma, frisse en volle smaak in de mond, verkregen complexiteit bereikt door gisting en veroudering in vaten.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Quinta da Cassa Reserva Branco 201620142012

4/5

Zeer vers en minerale aroma, citrus en bloemige noten heel typerend voor Douro witte wijnen. Vers en vol in de mond.
Meer zien

4/5

PROEVEN OPMERKINGEN:
Minerale en fruitige aroma, frisse en volle smaak in de mond, de complexiteit verkregen bereikt door gisting en veroudering in vaten.
- Wijnmaker: Rui Madeira
- Vinificatie: Handly geplukte druiven om kleine dozen van 15 kg. Koude fermentatie technologie op reductieve omgeving, met een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 16 ºC. Zeer zacht breken en persen in een inerte atmosfeer om alle mogelijke aromatische druiven behouden. Een deel van de wijn gegist in gebruikte Franse eiken en blijft daar na een korte rekken op fijne droesem met regelmatig roeren "battonage" tot het maken van het uiteindelijke mengsel met de wijn in roestvrij stalen tanks. Gisting en veroudering in Franse en Amerikaanse eiken met "battonage" tot de vulling in april.
- Druivenrassen: Codega doen Larinho, Rabigato, Viosinho.
- Eten Koppelen: Serveer met gegrilde vette vis, schaaldieren, sushi en Italiaanse keuken.
- Store en Serve Adviezen: Opslag Liggen bij een temperatuur van 15 ° C. Dienen bij een temperatuur van 8-9 ° C.
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis