Trends:

Douro

Quinta do Crasto Reserva Vinhas Velhas 2016

75cl

RP93+Parker

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Douro (Porto en Douro, Portugal)
Wijnkelder: Quinta do Crasto
Volume: 75cl
Allergenen: Bevat Sulfieten
Quinta do Crasto produceert deze Quinta do Crasto Reserva Vinhas Velhas 2016 (28,00€), een wijn rode met herkomstaanduiding Douro van de druivenoogst uit 2016. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient en heeft de volgende punten behaald: robert parker cijfer: 93+.

Beschrijving van Quinta do Crasto Reserva Vinhas Velhas 2016

Quinta do Crasto Reserva Vinhas Velhas 2016

PROEFNOTITIES:

 • View: in het prachtige glas diepe robijnrode kleur.
 • Neus: De neus is complex met aroma's van wilde bessen en noten van verse kruiden.
 • Mond: De smaak is elegant, met een goede structuur en fluweelzachte tannines aanwezig.

APPELLATIE: Douro.

WIJNGAARD: Quinta do Crasto.

GRAPES: Verschillende.

VEROUDERING: in Franse en Amerikaanse eik eiken in de leeftijd van 18 maanden.

VOORVOORVOORBEREIDING: De druiven van oude wijnstokken werden vervoerd naar de wijnmakerij in dozen van 22 kg. een uitgebreide selectie tafel werd gehouden. Na een lichte persen werd de wort overgebracht naar roestvrijstalen tanks waar gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur. Na de alcoholische gisting, de druiven gaan door middel van een hydraulische pers.

WIJNSUGGESTIE: Ideaal voor het koppelen met stokken klein wild, geroosterd rood vlees en kaas.

TEMPERATUUR: 16 ° C

ALCOHOL: 14,5%

Meer zien

Het wijnhuis

Quinta do Crasto

Quinta do Crasto

Quinta do Crasto ligt op de rechteroever van de rivier de Douro, tussen Régua en Pinhão, op een landgoed van 135 hectare met 74 hectare aan wijngaarden. Het pand geniet een bevoorrechte locatie binnen de Douro-afgebakende regio en dateert ver terug in de tijd (de naam Crasto komt van het Latijnse woord "castrum" dat verwijst naar een "Romeins fort").

Meer over het wijnhuis

Points

RP93+Parker

Reviews van Quinta do Crasto Reserva Vinhas Velhas 2016

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Quinta do Crasto Reserva Vinhas Velhas 2016:Waarderen Quinta do Crasto Reserva Vinhas Velhas 2016:

4 /5

PROEFNOTITIES:View: in het prachtige glas diepe robijnrode kleur.Neus: De neus is complex met aroma's van wilde bessen en noten van verse kruiden.Mond: De smaak is elegant, met een goede structuur en fluweelzachte tannines aanwezig.APPELLATIE: Douro.WIJNGAARD: Quinta do Crasto.GRAPES: Verschillende.VEROUDERING: in Franse en Amerikaanse eik eiken in de leeftijd van 18 maanden.VOORVOORVOORBEREIDING: De druiven van oude wijnstokken werden vervoerd naar de wijnmakerij in dozen van 22 kg. een uitgebreide selectie tafel werd gehouden. Na een lichte persen werd de wort overgebracht naar roestvrijstalen tanks waar gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur. Na de alcoholische gisting, de druiven gaan door middel van een hydraulische pers.WIJNSUGGESTIE: Ideaal voor het koppelen met stokken klein wild, geroosterd rood vlees en kaas.TEMPERATUUR: 16 ° CALCOHOL: 14,5%
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Quinta do Crasto Reserva Vinhas Velhas 2016201720122009

4/5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: intense robijnrode kleur.Neus: Complex, met aantekeningen van verse kruiden en weelderige wilde vruchten.Mond: Elegant, geëvolueerd, uitstekende volume en structuur. Fluweelzachte tannines.APPELLATIE: DouroWIJNGAARD: Quinta do CrastoGRAPES: Touriga NacionalVEROUDERING: Gerijpt in Franse eiken vaten (85%) en Amerikaanse eik (15%) voor 18 maanden.VOORVOORBEREIDING: na een lichte persing werd de wort overgebracht naar roestvrijstalen tanks waar gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur.WIJNSUGGESTIE: Ideaal om te dienen met gebraad, rode borden, kaas vlees.TEMPERATUUR: 16 ° CALCOHOL: 14%
Meer zien

4/5

Geuren van bessen. Slecht bewaard gebleven, ruikt naar fosfor.
Voor je moet het luchten.
Meer zien
Quinta Crasto Vinhas Velhas Reserva 2012

4/5

Ik bestelde het voor mijn partner in een restaurant.
De rand was bijna bruin van kleur. DeDouro ruikt naar kersen, zoethout. Een beetje ruw, misschien te snel op de markt verkocht.
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis