Quinta do Crasto Touriga Nacional 2016

Quinta do Crasto (Douro)

Product niet beschikbaar in Nederland

59,70€ + 6,00€ Verzending (5 dagen)

59,70/stuk

Verzending: Enovinho (Portugal)

Je ontvangt 0.8 punten voor elk product dat je koopt

You will like to know that...

Wilt u een werkelijk exclusieve wijn in uw eigen persoonlijke wijnkelder? Nu kunt u Quinta do Crasto Touriga Nacional krijgen, een unieke wijn die pas in jaren waarin een hoge kwaliteit wordt bereikt, de bottelfase passeert. Het zal ongetwijfeld voldoen aan uw verwachtingen, Gemaakt met 100% druiven van de variëteit Touriga Nacional , wat het zijn typische diepe, opvallende kleur geeft, samen met een intens en geconcentreerd aroma van rijp fruit.

Het proeven van deze wijn is bijna een ceremonie op zich: laat het rusten in uw glas en u zult de glans van zijn karakteristieke violette kleur opmerken. Alleen druiven van de beste percelen van Touriga Nacional presenteren zulke levendige nuances. In de mond bevestigt het zijn bijna nobele rijping: 18 maanden in Franse eiken vaten. Het bedrijf concentreert zijn team van wijnboeren permanent in elke fase van de productie, toewijding die tot uiting komt in uitmuntendheid, waardoor de bewondering van experts wordt gewekt.

Het jaar 2016 was een van de meest complexe: in juli en augustus maakte een gebrek aan regen de druiven rijper onder extreme hitte en droogte, maar zoals we weten, hebben wijnstokken een temperatuursdaling nodig om het rijpingsproces te voltooien en hun volledige kracht te leveren. Dit wijnjaar bereikte zijn optimale temperatuur begin september en de selectiefase werd handmatig uitgevoerd, een ambachtelijk wijnjaar met respect voor tradities die een speciaal resultaat voor kenners die geweldige wijnen kunnen waarderen garandeert - zoals uzelf.

Kenmerken · Quinta do Crasto Touriga Nacional

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Douro (Porto en Douro,Portugal)
Wijnkelder: Quinta do Crasto
Volume: 75cl
Druiven: Touriga Nacional
Allergenen: Bevat Sulfieten

Beschrijving · Quinta do Crasto

Quinta do Crasto Touriga Nacional 2016 (Touriga Nacional)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: intense violet.
 • Neus: zeer zuiver en weelderige aroma's, verse noten van viooltjes en rode vruchten. Grote diepte en intensiteit.
 • Mond: Sexy en vers aanval, een wijn van grote volume en stevige structuur, fijne textuur vers tannines, aroma's van rood fruit. Fresh persistent.

APPELLATIE: Douro.

GRAPES: 100% Touriga Nacional.

VEROUDERING: de leeftijd van 16 maanden in Franse eiken vaten van 225 liter.

VOORVOORVOORBEREIDING: de druiven van de beste percelen Touriga Nacional, worden de wijngaard in plastic dozen van 25 kg, die rigoureus op een sorteertafel geïnspecteerd gebracht. Van de druiven eerste tank traditionele stenen ( "gedeeltelijk") en vervolgens overgebracht in een open roestvrij stalen tank wanneer het deksel wordt ingedrukt terwijl robotachtige zuigers. De gisting vindt plaats gedurende 10 dagen onder strikte temperatuur gecontroleerde omgeving. Zodra fermentatie voltooid, de druiven voorzichtig pers met hydraulische persen.

WIJNSUGGESTIE: alle soorten vlees gerechten, vooral gegrild vlees.

TEMPERATUUR: 16-18 ° C

ALCOHOL: 14,5%

Quinta do Crasto

Quinta do Crasto ligt op de rechteroever van de rivier de Douro, tussen Régua en Pinhão, op een landgoed van 135 hectare met 74 hectare aan wijngaarden. Het pand geniet een bevoorrechte locatie binnen de Douro-afgebakende regio en dateert ver terug in de tijd (de naam Crasto komt van het Latijnse...

Quinta do Crasto Wijn kopen:

Meer meningen over Quinta do Crasto Touriga Nacional 2016

Portugal Vineyards

Gepubliceerd op 13.57

4 /5

95 pts Robert Parker - diep paarse kleur. Zeer zuivere en uitbundige aroma's, met verse violet en rood fruit. Grote diepte en intensiteit op de neus. Aantrekkelijk, nieuw begin, dat leidt tot een wijn van grote volume en stevige structuur. De smaak toont fijne textuur vers tannines en aroma's van rood fruit. Vers, slepende, mond coating afwerking.
Great Wines Direct

Gepubliceerd op 12.02

4 /5

De wijn toont een jeugdige toasty, rokerig boeket met intense, kruidig ​​fruit karakters De smaak is lang en geconcentreerd en zeer elegant, met rijpe geconcentreerd fruit en goed geïntegreerd eiken, goede balans en fijn gestructureerde tannines

Samenvatting van beoordelingen

(2 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  2
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 2 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Quinta do Crasto Touriga Nacional 2011

Koenraad Van Heerden
Koenraad Van Heerden

4/5

Quinta Crasto Touriga Nacional 2011
Het zou beter met vis zijn geweest . Het beste ding om deze wijn, het omgaan.
Erg helder robijnrood van kleur en met bruine dakpan reflecties. Aroma's van bessen. Ik dacht dat het me zuurgraad gaf.

Meningen over Quinta do Crasto Touriga Nacional 2003

Van Verstraeten
Van Verstraeten

4/5

Ik raad niet aan het met dit rode van Quinta do Crasto met vlees te gebruiken. Wijn om een vriend aan te geven.
Het is rood, met paarse rand. Men merkt de geuren van bessen op. De Quinta do Crasto Touriga Nacional was niet goed, het rook naar kurk.

Top aanbiedingen Douro