Trends:

Douro

Quinta do Vale Dona Maria Vinha do Rio 2016

75cl

106,25€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
2017, 2012 en 2011
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Douro (Porto en Douro, Portugal)
Wijnkelder: Quinta do Vale Dona Maria
Volume: 75cl
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14%
Quinta do Vale Dona Maria levert ons Quinta do Vale Dona Maria Vinha do Rio 2016 , een wijn rode met herkomstaanduiding Douro met de beste druiven uit 2016 en met 14º alcohol. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Bereiding van Quinta do Vale Dona Maria Vinha do Rio 2016

Quinta do Vale Dona Maria Vinha do Rio 2016

Producent: Quinta do Vale Dona Maria

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Douro

Meer zien

Reviews van Quinta do Vale Dona Maria Vinha do Rio 2016

4

1 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Quinta do Vale Dona Maria Vinha do Rio 2016:Waarderen Quinta do Vale Dona Maria Vinha do Rio 2016:

4 /5

We dronken het met mijn partner en ik.
Goede kleur. Meestal geur van caramel. Zeer dicht.
Het smaakte me met het gegrild rundvlees die we aten.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Quinta do Vale Dona Maria Vinha do Rio 20162017

4/5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: ongelooflijk diepe, intense paarse tinten.Neus: geconcentreerde, vol rijp rood fruit aroma's, met een hoge complexiteit en elegantieMond: aroma's van frambozen, pruimen, zwarte kersen, gecombineerd met frisse tonen van rock roos.APPELLATIE: Douro.GRAPES: Touriga Franca en Touriga NacionalVOORBEREIDING: druiven worden geïntensiveerd en uitgegiste wijnperserijen gedurende 7 tot 10 dagen bij temperaturen tussen 22 en 27 ° C. De resulterende wijnen worden overgebracht naar nieuwe vaten van 225 liter Franse eiken Allier verschillende kuipers, namelijk François Frères en Taransaud, waar ze malolactische gisting uit te voeren. De uiteindelijke keuze van de vaten en het mengsel werd gemaakt tussen mei en juni van het tweede jaar na de oogst. Gebottelde wijn twee of drie weken na het mengen.WIJNSUGGESTIE: Uitstekende met gestoofde of geroosterde vleesgerechten en lamsvlees.TEMPERATUUR: 16-18 ° CALCOHOL: 14%
Meer zien