Trends:

Douro

Terras de Alleu 2017

75cl

2,65€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2017 Andere wijnjaren
2016, 2013 en N/A
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Douro (Porto en Douro, Portugal)
Wijnkelder: Adega Vila Real
Volume: 75cl
Druiven: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13%
Adega Vila Real produceert deze Terras de Alleu 2017 , een wijn rode met herkomstaanduiding Douro op basis van een selectie tinta roriz, touriga nacional en touriga franca druiven uit 2017 en waarvan de alcoholgraad 13º is. De meest geschikte combinaties bij deze Terras de Alleu 2017 zijn champignons en pasta.

Bereiding van Terras de Alleu 2017

Terras de Alleu 2017 (Touriga Franca, Touriga Nacional en Tinta Roriz)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: dark granaat rood met paarse reflecties
  • Neus: aroma's van de verleiding van zachte, bloemen en een vleugje zoete rijpe fruit.
  • Mond: licht en verfrissend in de mond met een fruitige smaak. verse smaken van aardbei, framboos, appel en dans in een mooie afwerking.

APPELLATIE: Douro

WIJNGAARD: Adega Vila Real. Deze druiven werden geteeld in de prachtige streek van de Douro, Portugal. Terwijl de Duero is het best wereldwijd bekend om zijn productie van wijnen uit Porto, de regio heeft ook een ideale locatie voor de productie van heerlijke wijnen uit een breed scala van druivensoorten klimaat. Het gebied is relatief beschermd tegen de koude Atlantische Oceaan als gevolg van de Marão en Montemuro bergen, het creëren van een klimaat dat koude winters en warme droge zomers ervaart.

GRAPES: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional

Ouder worden: een relatief jonge wijn in roestvrij stalen tanks jaar.

VOORVOORBEREIDING: De druiven worden volledig met de hand geplukt. Na het bereiken van de wijngaard, worden de druiven ontsteeld en onmiddellijk ingedrukt voordat in tanks geplaatst voor vergisting. De gisting vond plaats in roestvrijstalen tanks 18 ton worden gecontroleerd bij 24C temperatuur. De lage temperatuur van de fermentatie stap zorgt voor een soepele en fruitige smaken.

WIJNARRANGEMENT: vlees, rosbief, hertenvlees, barbecue, pasta met rode sauzen.

SERVEERTEMPERATUUR: 15 ° C

ALCOHOL 13%

Meer zien

Hoe te serveren

Serveertemperatuur

18ºC

Reviews van Terras de Alleu 2017

Dit product heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste om te beoordelen.

Reviews van andere oogstjaren van Terras de Alleu 20172013

5/5

lekker eenvoudig wijntje
Meer zien