Trends:

Friuli-Venezia Giulia

Damijan Podversic Ribolla Gialla 2015

75cl

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2015 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Friuli-Venezia Giulia (Friuli, Italië)
Wijnkelder: Damijan Podversic
Volume: 75cl
Druiven: Ribolla Gialla
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14%
Uit de wijnkelders van Damijan Podversic (Friuli-Venezia Giulia) ontvangen wij Damijan Podversic Ribolla Gialla 2015 (36,00€), een wijn witte met een selectie van ribolla gialla druiven uit het wijnjaar 2015 en waarvan het alcoholgehalte 14º is.

Beschrijving van Damijan Podversic Ribolla Gialla 2015

Damijan Podversic Ribolla Gialla 2015 (Ribolla Gialla)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: mooie oranje kleur met heldere flitsen van goud en oranje tinten die helderheid geven.
  • Neus: Damijan Ribolla Gialla heeft de fruitige noten, sommige schillen van citrusvruchten notities als grapefruits, sinaasappelen en limoncello die harmoniseren goed samen met minerale raakt een beetje aanduiding van hun opvoeding.
  • Mond: In de mond is er een duidelijke minerale smaak en aanhoudende smaak met licht fruit smaak en een dynamische aspecten.

APPELLATIE: Venezia Giulia IGT.

WIJNGAARD: Istrian Malvasia en Friulano.

GRAPES: 100% Ribolla Gialla.

AGING: in vaten van 20 of 30 hl voor 3 jaar en ouder in de fles voor 1 jaar.

VOORBEREIDING: de druiven worden handmatig geoogst en vervolgens vervoerd in kleine dozen naar de wijnmakerij, wanneer zij koud zijn geplaatst geweekt gefermenteerd. De fermentatie wordt uitgevoerd in aanwezigheid van de vellen in conische eikenhout gedurende 60-90 dagen.

WIJNSUGGESTIE: Serveer met hoofdgerechten die garnalen kan hebben, octopus, kalfsvlees, varkensvlees stoofpot.

TEMPERATUUR: 12-15 ° C

ALCOHOL: 14%

Meer zien

Reviews van Damijan Podversic Ribolla Gialla 2015

Dit product heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste om te beoordelen.

Reviews van andere oogstjaren van Damijan Podversic Ribolla Gialla 2015201020162011

4/5

Proefnotities van Podversic Ribolla GEEL:

AANDUIDING VAN OORSPRONG: Venezia Giulia IGT
VINEYARD: Podversic
DRUIVEN: 100% Ribolla

VERGRIJZING: in eiken vaten voor 20 en 30hl en in eiken vaten van 20 en 30hl eiken voor een jaar en dan glas voor 6 maanden. Het sediment in de fles de wijn te bewaren en te beschermen.
VOORBEREIDING: met de hand in kratten met de selectie in de wijngaard aan het begin van oktober bilaterale Guyot en dubbel gebogen over Tocai.
de gisting plaatsvindt in aanwezigheid van de vellen in eiken vaten conische zonder temperatuurregeling en zonder geselecteerde gist, enzymen en verduidelijking.

PAIRING: in eiken vaten voor 20 en 30hl en in eiken vaten van 20 en 30hl eiken voor een jaar en dan glas voor 6 maanden. Het sediment in de fles de wijn te bewaren en te beschermen.
Temperatuur: 13 °
ALCOHOL: 14 °% Vol.

Damijan Podversic en 'de leerling van Josko Gravner. Een Ribolla uit de verpakking, gefermenteerde in hout, in de leeftijd van hout zonder toevoeging van gist. Een wijn die zal betoveren '.
Meer zien
Podversic Ribolla Gialla 2010

4/5

Deze Friuli-Venezia Giulia liet ons op het eten te wachten. Met vrienden en prettig gesprek.
Aangename kleur. Je kunt duidelijk aan wit fruit aroma's ruiken. De Damijan Podversic Ribolla Gialla heeft een zeer goede body.
Meer zien

4/5

PROEFNOTITIES VAN Damijan Podversic Ribolla Gialla 2011 VAN Damijan Podversic Ribolla Gialla 2011:
- Uitzicht: intens gele, gouden tinten.
- Neus: intens en etherisch aroma, aangenaam kruiden notities en delicate fruitige noten.
- Mond: elegant en diepe smaak, aanzienlijk maar nooit zware, diepe en aangename mineraliteit.

APPELLATIE: Friuli-Venezia Giulia.
WIJNGAARD: Damijan Podversic
DRUIVEN: 100% Ribolla Gialla

PAIRING: vis, schaaldieren en vis saus, pasta met zeevruchten.
TEMPERATUUR: 13ºC
ALCOHOL: 14%
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis