Trends:

Wijn van Friuli

Bekijk alle producten in Wijn van Friuli

De regio Friuli-Venezia Giulia is het meest oostelijke van Italië, grenzend aan Oostenrijk en Slovenië, en is samengesteld uit vier provincies, Udine, Pordenone, Gorizia en Triëst. Hun wijnen komen worden vergeleken met de beste Toscaanse of Piemonte wijnen en de wijn is goed voor 2% van de wijnproductie in Italië.

Zij zijn erin geslaagd om een ​​perfecte wijn te maken dankzij de verscheidenheid van het terrein dat hun land kan worden gevonden, het klimaat is meestal vrij koel en speciale dank aan de vaststelling dat de wijnmakers hebben. Dankzij de verscheidenheid van het land, kunnen we wijnen met goed gedefinieerde kenmerken te vinden.

Friuli Grave heeft betrekking op de vlakte die ligt aan de voet van de Alpen en bestaat uit rotsachtig terrein, dat maakt de druiven perfect rijpen. We kunnen belangrijke Crus ook vinden in het gebied grenzend aan de grens met Slovenië. In gebieden van Latisana Friuli, Friuli Aquileia en Friuli Annia is kenmerkend druiven met intens aromatisch. Op de Carso gebied vond enkele dorre en moeilijk, maar telers hebben kunnen perfect werken, waardoor wijnen zoals de Terrano en Vitovska geweest.

Koop Wijnen van Friuli online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Wijn van Friuli: Top aanbiedingen

alle zien

Wijn Van Friuli: mousserende

alle zien

Wijn Van Friuli: rosé

alle zien

Wijn Van Friuli: Robert Parker cijfer