• De grootste catalogus van Europa + dan 90.000 producten te koop

  • Beste online wijnwinkel 2016 Meer dan 100.000 tevreden klanten

  • Snel online wijn kopen Winkel met wijnen en likeuren. Verzending vanaf 48 uur

Wijn van Friuli

Bekijk alle producten in Wijn van Friuli »

De regio Friuli-Venezia Giulia is het meest oostelijke van Italië, grenzend aan Oostenrijk en Slovenië, en is samengesteld uit vier provincies, Udine, Pordenone, Gorizia en Triëst. Hun wijnen komen worden vergeleken met de beste Toscaanse of Piemonte wijnen en de wijn is goed voor 2% van de wijnproductie in Italië.

Zij zijn erin geslaagd om een ​​perfecte wijn te maken dankzij de verscheidenheid van het terrein dat hun land kan worden gevonden, het klimaat is meestal vrij koel en speciale dank aan de vaststelling dat de wijnmakers hebben. Dankzij de verscheidenheid van het land, kunnen we wijnen met goed gedefinieerde kenmerken te vinden.

Friuli Grave heeft betrekking op de vlakte die ligt aan de voet van de Alpen en bestaat uit rotsachtig terrein, dat maakt de druiven perfect rijpen. We kunnen belangrijke Crus ook vinden in het gebied grenzend aan de grens met Slovenië. In gebieden van Latisana Friuli, Friuli Aquileia en Friuli Annia is kenmerkend druiven met intens aromatisch. Op de Carso gebied vond enkele dorre en moeilijk, maar telers hebben kunnen perfect werken, waardoor wijnen zoals de Terrano en Vitovska geweest.

Koop Wijnen van Friuli online.

Meer zien

Wijn Van Friuli: rosé

Robert ParkerRobert Parker

Wijn Van Friuli: Robert Parker cijfer