Trends:

Gavi

Michele Chiarlo Gavi del Commune di Gavi Rovereto 2018

75cl

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2018
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Gavi (Piemonte, Italië)
Wijnkelder: Michele Chiarlo
Volume: 75cl
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 12.5%
Michele Chiarlo biedt ons deze Michele Chiarlo Gavi del Commune di Gavi Rovereto 2018 (132,24€), een wijn witte vervaardigd in het gekwalificeerde wijngebied Gavi die druiven uit 2018 bevat en die een alcoholgraad van 12.5º bevat. Een wijn witte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Beschrijving van Michele Chiarlo Gavi del Commune di Gavi Rovereto 2018

Michele Chiarlo Gavi del Commune di Gavi Rovereto 2018

Producent: Michele Chiarlo

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Gavi

Meer zien

Het wijnhuis

Michele Chiarlo

Het bedrijf Michele Chiarlo werd in 1956 opgericht door Michele Chiarlo in Calamandrana, in het hart van Asti, en produceerde het eerste wijnjaar van Barolo in 1958. In de daaropvolgende jaren groeide het wijnbedrijf, strikt door familie gerund, aanzienlijk dankzij belangrijke aankopen in de beste gebieden van de Langhe, winnend land in Cerequio en Cannubi in 1987 en 1989. Vandaag is het bedrijf verspreid over ongeveer 110 hectare aan wijngaarden, waarvan er 60 eigendom zijn en de resterende 50 met langlopende huurcontracten, wat aanleiding geeft tot iets meer dan een miljoen flessen. Het management is toevertrouwd aan de zonen van Michele, Alberto en Stefano: de eerste gaat over commerciële ontwikkeling, terwijl de tweede wijnmaker is. In de wijngaarden worden alleen inheemse druiven geteeld die zich concentreren op nebbiolo, barbera, cortese en muscat; in het wijnhuis streeft de filosofie ernaar de eigenschappen te verbeteren die de wijnstok in een bepaald terroir in een context plaatsen, proberen rode wijnen matig het hout te gebruiken, de verschillende crus volgens de traditionele methode verfijnen, in grote vaten of tonneaux.

Meer over het wijnhuis

Reviews van Michele Chiarlo Gavi del Commune di Gavi Rovereto 2018

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Michele Chiarlo Gavi del Commune di Gavi Rovereto 2018:Waarderen Michele Chiarlo Gavi del Commune di Gavi Rovereto 2018:

4 /5

Van één van de beste sub-zones in Gavi, de aroma's zijn complex, vol en persistent met hints van grapefruit, witte bloemen, gouden appels en minerale noten. In de mond is goed gestructureerd, evenwichtig en geurige met smakelijke noten en ongelooflijke lengte aan de finish.
Meer zien
,

Andere producten van hetzelfde wijnhuis