Gavi
Michele Chiarlo Palas Gavi 2018
75cl
Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.
Kenmerken
Soort Wijn: | witte Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2018 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Gavi (Piemonte, Italië) |
Wijnkelder: | Michele Chiarlo |
Volume: | 75cl |
Druiven: | Cortese |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Beschrijving van Michele Chiarlo Palas Gavi 2018
Michele Chiarlo Palas Gavi 2018 (Cortese)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: Licht en modern. Strogeel met lichte groene tinten.
- Neus: Het toont aantrekkelijke aroma's van exotisch fruit en witte perzik.
- Mond: Het is harmonieus en verfrissend in de mond met een mooie rondheid en een elegante afwerking.
APPELLATIE: Piemonte.
WIJNGAARD: Michele Chiarlo.
GRAPES: Cortese 100%.
RIJPING: Fermentatie werd uitgevoerd in tanks met gecontroleerde temperatuur en rustte op de tank drie maanden om de versheid en geur kwaliteiten van het ras Cortese behouden alvorens te worden gebotteld.
VOORVOORBEREIDING: De druiven werden geoogst bij optimale rijpheid en stukken werden geclassificeerd.
WIJNSUGGESTIE: Uitstekende combinatie voor gegrilde garnalen met honing en citroen dressing; Tempura zalm en groenten.
TEMPERATUUR: 10 ° C
ALCOHOL: 12%
Het wijnhuis
Michele Chiarlo
Het bedrijf Michele Chiarlo werd in 1956 opgericht door Michele Chiarlo in Calamandrana, in het hart van Asti, en produceerde het eerste wijnjaar van Barolo in 1958. In de daaropvolgende jaren groeide het wijnbedrijf, strikt door familie gerund, aanzienlijk dankzij belangrijke aankopen in de beste gebieden van de Langhe, winnend land in Cerequio en Cannubi in 1987 en 1989. Vandaag is het bedrijf verspreid over ongeveer 110 hectare aan wijngaarden, waarvan er 60 eigendom zijn en de resterende 50 met langlopende huurcontracten, wat aanleiding geeft tot iets meer dan een miljoen flessen. Het management is toevertrouwd aan de zonen van Michele, Alberto en Stefano: de eerste gaat over commerciële ontwikkeling, terwijl de tweede wijnmaker is. In de wijngaarden worden alleen inheemse druiven geteeld die zich concentreren op nebbiolo, barbera, cortese en muscat; in het wijnhuis streeft de filosofie ernaar de eigenschappen te verbeteren die de wijnstok in een bepaald terroir in een context plaatsen, proberen rode wijnen matig het hout te gebruiken, de verschillende crus volgens de traditionele methode verfijnen, in grote vaten of tonneaux.
Meer over het wijnhuis