Trends:

Gedistilleerd

Bekijk alle producten in Gedistilleerd

Er zijn veel verschillende soorten gedestilleerde dranken, zoals whisky, wodka, gin, rum,... Bijna iedereen heeft de meeste van deze dranken wel eens geprobeerd, maar wat is nou precies een distilaat dat bijna alle weten en hebben wel eens geprobeerd, maar wat precies is een distillaat?

Een sterke drank is het resultaat van een distillatieproces. Distillatie en verdamping zijn twee vergelijkbare processen die kunnen worden gebruikt om twee elementen te scheiden. Het mengsel wordt verwarmd tot het begint te verdampen:

  • Als we het product willen hebben wat niet verdampt, wordt het proces verdamping genoemd (bijvoorbeeld wanneer zeewater verdampt en er zout overblijft).
  • Als we het product willen hebben wat wel verdampt, ontwikkelen we een destillaat.

Als we sterke dranken produceren gaan we als eerste het product wat we willen distilleren verdunnen met water. Vervolgens laten we het gisten (zoals bij wijn worden de suikers in het product omgezet in alcohol). Zodra de alcohol geproduceerd is, moeten we het weer scheiden van het water.

Omdat alcohol begint te verdampen bij 78 ° C, terwijl water verdampt bij 100 ° C, verdampt de alcohol eerder. Deze dampen worden door een buis naar een ander vat vervoerd, waar ze, als ze afkoelen, condenseren en hun vloeibare vorm weer aannemen.

Het eerste resultaat is een distillaat van 10% alcohol, want het zal mengen met wat water. Dus je moet de distillatie 2 of 3 keer herhalen om een drank van tussen de 40% en 50% alcohol te krijgen. De meeste bekende sterke drank merken hebben een alcohol percentage daartussen in.

Het verschil tussen de verschillende sterke dranken zit hem in de bron van de gedistilleerde alcohol, hoe de alcohol samengaat met andere producten, het type water wat er is gebruikt en of de drank heeft moeten rijpen in houten vaten.

Koop Gedistilleerde online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Gedistilleerd: Top aanbiedingen

alle zien

Gedistilleerd: Top aanbiedingen - Gin

alle zien

Gedistilleerd: Top aanbiedingen - Vodka

alle zien

Gedistilleerd: Top aanbiedingen - Likeuren en crèmes

alle zien