Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2017 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Haut-Médoc (Bordeaux, Frankrijk) |
Wijnkelder: | Château Sociando Mallet |
Volume: | 150cl Andere volumes |
Druiven: | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 14% |
Beschrijving van Château Sociando-Mallet Magnum 2017
Château Sociando-Mallet Magnum 2017 (Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot)
Producent: Château Sociando Mallet
abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Haut-Médoc
druiven: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
16-18ºC
Reviews van Château Sociando-Mallet Magnum 2017
Meer zien
Mahault GosseltBeheers de geur van aardbeien. Het was slecht, rook naar lucifer.
erg aanbevelingswaardig vooral voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Meer zienerg aanbevelingswaardig vooral voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
PROEFNOTITIES:
- View: Het heeft een dieprode kleur, als gevolg van de aanwezigheid van tannines.
- Neus: karakteristiek aroma doet denken aan zwart fruit, zoals bosbessen en frambozen.
- Mouth: Consistent in volledige en gul, aanhoudende smaak met laatste noten van vers fruit.
APPELLATIE: Haut-Médoc
WIJNGAARD: Het landgoed Chateau Sociando Mallet Jaean Gautreau, met uitzicht op de Gironde, en profiteert van het milde klimaat van het bassin. De grond waarop de wijnstokken groeien, is erg korrelig 2/3, mineralen en 1/3 klei en goed gedraineerd. Met deze functies heeft de groei van verschillende soorten, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot typisch.
DRUIVEN: 55% Cabernet Sauvignon, Merlot 40%, 5% Cabernet Franc.
AGING: wijn met een groot potentieel voor de veroudering in de kelder.
VOORBEREIDING: Verzamel strikt de hand en geplaatst in houten kisten, druiven die niet alvorens te stoppen en uiteindelijk naar compressie. Traditionele vinificatie, omvat het gebruik van enige inheemse gisten en mallolitica gisting in roestvrij staal bij een gecontroleerde temperatuur (ongeveer 18 °C) van 25 tot 30 dagen. Deze procedure verbetert de algehele organoleptische eigenschappen van de wijn. Tenslotte gerijpt in eiken vaten gedurende 12 maanden, gevolgd door een andere in de fles.
WIJNARRANGEMENT: Voor de belangrijke aanwezigheid van tannines, die goed gaat met rood vlees.
Aanbevolen temperatuur SERVICE: 16-18 °C
ALCOHOL: 13.5 °
Meer zien- View: Het heeft een dieprode kleur, als gevolg van de aanwezigheid van tannines.
- Neus: karakteristiek aroma doet denken aan zwart fruit, zoals bosbessen en frambozen.
- Mouth: Consistent in volledige en gul, aanhoudende smaak met laatste noten van vers fruit.
APPELLATIE: Haut-Médoc
WIJNGAARD: Het landgoed Chateau Sociando Mallet Jaean Gautreau, met uitzicht op de Gironde, en profiteert van het milde klimaat van het bassin. De grond waarop de wijnstokken groeien, is erg korrelig 2/3, mineralen en 1/3 klei en goed gedraineerd. Met deze functies heeft de groei van verschillende soorten, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot typisch.
DRUIVEN: 55% Cabernet Sauvignon, Merlot 40%, 5% Cabernet Franc.
AGING: wijn met een groot potentieel voor de veroudering in de kelder.
VOORBEREIDING: Verzamel strikt de hand en geplaatst in houten kisten, druiven die niet alvorens te stoppen en uiteindelijk naar compressie. Traditionele vinificatie, omvat het gebruik van enige inheemse gisten en mallolitica gisting in roestvrij staal bij een gecontroleerde temperatuur (ongeveer 18 °C) van 25 tot 30 dagen. Deze procedure verbetert de algehele organoleptische eigenschappen van de wijn. Tenslotte gerijpt in eiken vaten gedurende 12 maanden, gevolgd door een andere in de fles.
WIJNARRANGEMENT: Voor de belangrijke aanwezigheid van tannines, die goed gaat met rood vlees.
Aanbevolen temperatuur SERVICE: 16-18 °C
ALCOHOL: 13.5 °
Onder de Haut-Médoc is de beste die ik heb geproefd.