Trends:

Irpinia

Mastroberardino Morabianca Falanghina Irpinia 2017

75cl

10,59€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2017
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Irpinia (Campania, Italië)
Wijnkelder: Mastroberardino
Volume: 75cl
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 12.5%
Mastroberardino is de fabrikant van deze Mastroberardino Morabianca Falanghina Irpinia 2017 , een wijn witte met herkomstaanduiding Irpinia met druiven uit 2017 en wiens alcoholgraad is 12.5º. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Bereiding van Mastroberardino Morabianca Falanghina Irpinia 2017

Mastroberardino Morabianca Falanghina Irpinia 2017

PROEFNOTITIES VAN Mastroberardino Morabianca Falanghina Irpinia 2017:

 • Uitzicht: Helder geel, groen reflecties.
 • Neus: fris en fruitig bouquet, intense tonen van tropisch fruit en hints van florale aroma's.
 • Mond: sterke zuurgraad perfect in balans met de structuur van de wijn.

APPELLATIE: Irpinia Falanghina.

GRAPES: Falanghina.

Rijping: 3-4 maanden flesrijping.

Bijpassende wijn: visgerechten, zeevruchten, mozzarella, pizza.

ALCOHOL: 13,5%

Meer zien

Het wijnhuis

Mastroberardino

Wijnkelder van uitzonderlijk belang, voor sommigen die synoniem zijn aan dezelfde Campania en zijn unieke charme, heeft die van de familie Mastroberardino altijd de beste techniek en passie, grote aantallen en kwaliteit weten te combineren. Een bedrijf waarvan de registratie in het handelsregister van de provincie Avellino dateert uit 1878 en sindsdien de grote waarden van het Irpinia-grondgebied heeft beschermd en verspreid zonder ooit te wijken voor de mode van het moment en inderdaad voort te gaan op het pad dat door de oprichters is getraceerd. De historische site is gelegen in Atripalda, in het hart van de belangrijkste klokbenamingen, maar de meer dan 200 hectare aan wijngaarden zijn verdeeld in luipaardvelden in enkele van de meest populaire gebieden van de regio. Mastroberardino kan zelfs bogen op de uitstekende productie van alle belangrijkste variëteiten van Campania, van Aglianico tot Fiano en tot het Grieks. Van de falanghina tot de piedirosso en tot de vossestaart. Wijnstokken die zelfs na vele jaren wijnen van grote dikte kunnen aanbieden, flessen die Mastroberardino met een unieke verzorging bewaart.

Meer over het wijnhuis

Reviews van Mastroberardino Morabianca Falanghina Irpinia 2017

4

3 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  3
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Mastroberardino Morabianca Falanghina Irpinia 2017:Waarderen Mastroberardino Morabianca Falanghina Irpinia 2017:

4 /5

The White Mora wordt gekenmerkt door een helder gele kleur met groene reflecties. De neus is fris en fruitig, met aangename hints van tropisch fruit en licht bloemige nuances. In de mond is fris en met een duidelijke zuurgraad, in perfecte balans met de structuur van de wijn.
Meer zien
,

Mastroberardino Morabianca Irpinia Falanghina 2017

4 /5

De Falanghina Morabianca de beroemde klok kelder Mastroberardino is een witte wijn zeer fris en aangenaam, fruit van de druif wijnbereiding Falanghina in zuiverheid, afkomstig uit de wijngaard van de Estate Mirabella Eclano, Irpinia Falanghina DOC. Een terroir wijn die perfect uitdrukking aan de eigenaardigheden van de wijnbereiding irpinese. Het resultaat van een zorgvuldige zonering studies die wit is de perfecte synthese van traditie en innovatie. Gemaakt van druiven zorgvuldig met de hand geselecteerd tijdens de oogst, die eind oktober plaatsvindt, deze wijn volgt de klassieke stalen wijnbereiding, waarna het gedurende 2-3 maanden in de fles, waarna het Falanghina is Morabianca leeftijd klaar om te worden op de markt gebracht. Het resultaat is een perfect uitgebalanceerde wijn en genieten van het harmonische, nog een witte, met goede intensiteit, die wordt gekenmerkt door zijn aangename persistentie en de gemiddelde structuur. uniek label onbewezen.
Meer zien
,

4 /5

Een mondvullende en sappige aanzet, fruitig en droog, met een lichte kruidigheid, in de finale mooie
Meer zien
,

Andere producten van hetzelfde wijnhuis