• Send to:
  • +44 2035140552 10h-18.30h
  • Winkelwagen

Wijn Jumilla

Bekijk alle producten in Wijn Jumilla »

De DO Jumilla werd opgericht in 1966 en is gelegen tussen de provincies Murcia en Albacete gemeenten omvat 1 en 6 respectievelijk. zowel Murcia en Castilla-La-Mancha. De wijngaarden goed voor meer dan 30.000 hectare in een overwegend bruin en kalkhoudende bodem, ideaal voor de ontwikkeling van de inheemse druif Monastrell. Het klimaat is continentaal, met weinig neerslag en temperaturen schommelen veel tussen winter en zomer (droog) gaande van 0 tot 40 graden.

Dit Jumilla benaming van oorsprong na een verblijf van een harde phylloxera in de late jaren '80, gedwongen om wijnstokken gericht op soorten zoals Monastrell gebied vertegenwoordigt 80% van de geteelde druiven herplanten. Nu geproduceerd en blootgesteld dankzij nieuwe technieken voor wijn rood, roze en wit. Ze zijn elegante wijnen die het maken van golven in het buitenland.

De rassen gebruikt als Jumilla appellation voor rode wijn in het bijzonder de Monastrell, Garnacha Daarnaast cenciel, cabernet sauvignon, syrah en grenache haai. In witte druiven, de varidad Airen is de meest gebruikte, maar ook cultiveren rossig, Macabeo en Pedro Ximenez.

Koop Wijnen van Jumilla online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Wijn Jumilla: Top aanbiedingen

Wijn Jumilla: rode

Wijn Jumilla: witte

Wijn Jumilla: mousserende

Wijn Jumilla: rosé

Robert ParkerRobert Parker

Wijn Jumilla: Robert Parker cijfer