Chartreuse Geel

Chartreuse Diffusion (Kruidenlikeur)

34,95€ + 7,95€ Verzending (10 dagen)

209,70€ + 7,95€ Verzending (10 dagen)

419,40€ + 9,95€ Verzending (10 dagen)

34,95/stuk

Verzending: Fruendus

Je ontvangt 0.47 punten voor elk product dat je koopt

Levertijd geschat:
- Dit product heeft een extra voorbereidingstijd van 3 dagen.

You will like to know that...

Gele Chartreuse is het mildere, zoetere, jonge zusje van de bekendere Groene Chartreuse. Geïntroduceerd in de wereld in 1838, is het een volledig natuurlijke Franse likeur zonder kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen. De unieke kleur komt van de ingrediënten. Beide likeuren worden gemaakt door monniken op basis van een manuscript dat hen in 1605 werd gegeven. Slechts twee monniken van Chartreuse kennen de identiteit van de 130 planten, kruiden en plantaardigen die deel uitmaken van de likeuren van Chartreuse. Zij zijn verantwoordelijk voor het selecteren, malen en mengen van de ingrediënten voordat ze naar Voiron in Frankrijk worden gebracht en in alcohol worden gemacereerd. Vervolgens worden ze gedistilleerd voordat ze jarenlang in eiken vaten gerijpt worden.

Deze historische likeur is zo iconisch dat er een kleur naar is vernoemd. Sluit u aan bij namen zoals Hunter S. Thompson en de Russische tsaar Nicolas II in de consumptie van deze koningin onder de likeuren. De smaak en kleur van de drank evolueren naarmate deze ouder wordt, wat het tot een geschenk maakt dat voortdurend blijft geven.

Gele Chartreuse komt in de traditionele likeurfles van Chartreuse met het zegel van La Grande Chartreuse. Traditioneel beschouwd als een drankje voor na het eten, kan er zowel op zichzelf als in cocktails van worden genoten. Om ten volle van de plantaardige, zoete en pittige smaak te genieten, kunt u het het beste erg koud of met ijsklontjes drinken. Het kan worden gecombineerd met ananas, honing, ijs, noten of vijgen. Voor een meer hartige combinatie is vettig vlees een uitstekende optie.

Kenmerken · Chartreuse Geel

Categorie:Kruidenlikeur (Likeuren en crèmes,Gedistilleerd)
Producent: Chartreuse Diffusion
Volume: 70cl
Alcoholpercentage: 40%
Land: Frankrijk

Beschrijving · Chartreuse Diffusion

Chartreuse Geel

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: Deze drank is helder met groengeel.
 • Neus: Rijke en complexe aroma's ontsnappen uit deze drank, honing en suiker domineren gekookt, samen met florale en kruidige noten.
 • Smaak: De aanval is levendig, de mond is verrassend samengesteld uit een veelheid van smaken, de meest voor de hand liggende zijn de bloemen, anijs, wit fruit en branderige accenten.

AGE: + 2 jaar.

PRODUCTIE: Het verhaal achter deze likeur gaat terug tot 1605, toen de monniken van de kartuizer in het bezit komt van een oud manuscript met de formule van "het elixer van het leven". Echter, dit recept bestaat uit 130 planten en verschillende ingrediënten die het moeilijk maakt. Daarom, het was pas in 1764 dat de Isère klooster begint medicinale doeleinden te produceren met enig succes en is nu op de markt gebracht als "elixir fabriek Grande Chartreuse", en het is uit de negentiende eeuw dat de monniken voeren hun spijsvertering, van hetzelfde recept.

LAND: Frankrijk.

DETAILS VAN DE PRODUCTIE: Het recept wordt gebruikt om de chartreuse maken (groen of geel, met het verschil in de verhoudingen van de gebruikte ingrediënten) werd geheim gehouden sinds de zeventiende eeuw en gekoesterd. 130 planten die deel uitmaken van de drank mix per gezin, dan geweekt voor de destillatie. Vervolgens deed hij de finale mengen met honing en andere natuurlijke ingrediënten voor in eiken vaten wordt gezet.

ALCOHOL 40%

Chartreuse Diffusion

Chartreuse Diffusion Gedistilleerd kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Chartreuse Geel

Etienne Verberckmoes

Gepubliceerd op 11.02

5/5

Chartreuse Geel

uitstekend !

Meer meningen over Chartreuse Geel

Ben Cummins

Gepubliceerd op 10.44

5 /5

Chartreuse Jaune

Een absolute must voor cocktails
Beatrice Roumagnac

Gepubliceerd op 16.55

5 /5

Chartreuse Jaune

Zoals de spijsvertering het is echt goed. Ik wist dat mijn ouders.
Anoniem

Gepubliceerd op 10.59

4 /5

Chartreuse Yellow

- Milder en zoeter dan de beroemde groene Chartreuse, Gele Chartreuse is ingevoerd om de wereld in 1838. Het wordt ook gepresenteerd in de traditionele Chartreuse likeur fles voorzien van het zegel van La Grande Chartreuse.
- De kleur is volledig natuurlijk zonder kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen en het ook puur of in een lange drankje kan worden genoten.
Gerelateerde meer opinies over Chartreuse Geel »

Samenvatting van beoordelingen

(37 meningen)
 • 5 sterren
  7
 • 4 sterren
  30
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4.3/5

Op basis van 37 comments »

Top aanbiedingen Kruidenlikeur