Mooi om te weten...
De productie van klassieke Catalaanse Ratafia is gebaseerd op een ritueel dat tot doel heeft een likeur te verkrijgen met een aangename smaakervaring en medicinale en digestieve eigenschappen. De elaboratie hangt hoofdzakelijk af van de aromatische planten, kruiden en vruchten die beschikbaar zijn in het gebied waar de drank is gemaakt, hoewel de belangrijkste ingrediënten groene of zachte walnoten zijn. De recepten worden echter angstvallig bewaakt, en alleen doorgegeven van ouders op kinderen.
Hoe het ook zij, de ontwikkeling van ratafia is een proces waarbij rituelen vermengd worden, een geloof in de helende krachten van planten, alchemie en een esoterische aura, wat van ratafia een drankje gehuld in mystiek maakt.
Ondertussen is Ratafia Russet geen uitzondering: het is gemaakt volgens de recepten van Ratafia de Nueces de la Garrotxa (een regio in het hart van Catalonië) en andere berggebieden. Sommige ingrediënten van Ratafia Russet worden geoogst rond de nacht van San Juan, wanneer ze op het perfecte punt van rijping zijn en hun eigenschappen op het hoogtepunt. Hieronder vallen onder andere groene noten, gemalen en hele kruiden, María Luisa en Hyssop.
Kenmerken
Categorie: | Kruidenlikeur (Likeuren en crèmes,Gedistilleerd) |
---|---|
Producent: | Xavier Codina I Güell |
Inhoud: | 70cl |
Alcoholpercentage: | 26% |
Land: | Spanje |
Beschrijving van Ratafia Russet
Ratafia Russet
PROEFNOTITIES
- Kleur: Russet Ratafia heeft een donkere kleur.
- Neus: De neus heeft de zeer aanwezige tarwe, in aanvulling op de lichtste aanraking van Ratafia en soorten van de drank. Het is een geur die heel diep doordringt.
- Mond: intense en aangename smaak.
ALCOHOL: 26% Vol
LAND: Spanje