Trends:

Wijn La Mancha

Bekijk alle producten in Wijn La Mancha

De benaming van oorsprong La Mancha is het grootste in Spanje, en sommigen zeggen van de wereld. Breidt zijn wijngaarden in meer dan 185.000 hectare omvat 182 gemeenten in slechts vier provincies: Cuenca, Toledo, Albacete en Ciudad Real. 289 wijnmakerijen en meer dan 20.000 telers zijn gewijd aan de ontwikkeling van de wijnen van de DO

Zowel de bodem en het klimaat zijn ideaal voor de teelt van wijn, het geven van geschikte eigenschappen om de wijnen van het gebied als de perfecte rijping of de gezondheid van de wijnstokken. Het klimaat is continentaal, met extreme temperaturen in de zomer (ongeveer 40 graden) en winter (onder nul) en zeer matige regen. De samenstelling van de bodem is klei en zand kalksteen wijnstokken die zich in een aanzienlijke hoogte (700 meter).

De mu Airen wordt gebruikt in witte druivenrassen, maar ook de Maccabee, wintertaling, verdoncho, Sauvignon Blanc, Verdejo, muscat en chardonnay. In rode wijnen van La Mancha, is gemaakt van de volgende stammen: Cencibel boven, Moravië, cabernet sauvignon, merlot, syrah, Petit Verdot of grenache.

Koop Wijnen van La Mancha online.

Meer zien

Wijn La Mancha: Top aanbiedingen

alle zien

Wijn La Mancha: rode

alle zien

Wijn La Mancha: rosé

alle zien

Wijn La Mancha: Robert Parker cijfer