Lambrusco
Ceci Terre Verdiane Lambrusco Rosso
75cl
Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.
Kenmerken
Soort Wijn: | mousserende Wijn |
---|---|
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Lambrusco (Emilia-Romagna, Italië) |
Wijnkelder: | Cantine Ceci |
Volume: | 75cl |
Druiven: | Lambrusco |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Beschrijving van Ceci Terre Verdiane Lambrusco Rosso
Ceci Terre Verdiane Lambrusco Rosso (Lambrusco)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: De Ceci Terre Verdiane Lambrusco Rosso heeft een rood-paarse kleur.
- Neus: fris en fruitig (bramen en pruimen) Aroma vergezeld van aardse tonen.
- Mond: Goed lichaam, droog, glad en fluweelachtige textuur medium.
APPELLATIE: Lambrusco
WIJNGAARD: Cantine Ceci. Het wijnhuis werd in 1938 opgericht door Otello Ceci, op de weg door het centrum van Parma noorden van de stad. Emilia Romagna grondgebied vanwege zijn geografische conformatie is geschikt voor de teelt van druiven. Van de lage vlaktes dat de Po, de Malvasia van Colli Placentinos en Albana van Romagna omringen, het land van Emilia produceert levendige en moderne wijnen van hoge kwaliteit. De belangrijkste doelstelling is om de naam van alles wat dit land te geven heeft uit te drukken.
GRAPES: Lambrusco Marani en Lambrusco Maestri
VEROUDERING: Charmat methode (tweede gisting in roestvrij staal)
VOORBEREIDING: Vers geoogste druiven worden vloeide en onmiddellijk gemalen, vervolgens vervoerd ze in stalen tanks gisten met schelpen. Na extractie of volledige scheiding most schillen en geeft tanks waarin periodiek wordt overgedragen aan afzonderlijke lees. Het schuim nature gedurende 60 dagen via de Charmat methode. Dus een delicate en boeiende Lambrusco Rosso verkregen.
WIJNSUGGESTIE: typische lokale gerechten, gebraad, gegrild vlees, stoofschotels en typische worstjes.
TEMPERATUUR: 10.08 ° C
Alcohol Content: 11%
Het wijnhuis
Cantine Ceci

Het was in 1938 toen Otello Ceci, een bekende herbergier in de mistige onderste deel van Parma, beheerd dat in zijn kleine trattoria een gast ging "gek" voor de zeer donkere Lambrusco geserveerd in de kommen. Jaar na jaar, dat prachtig ritueel van wijn-persen in oktober werd zijn "job" en dat van zijn kinderen, zo veel dat het bijna 400 beste wijnboeren in het gebied mee in de verkoop van hem hun beste oogst. Het grote onderzoek naar innovatie plaatst de Cantina Ceci aan de top niveaus van kwaliteit en verpakking in het prachtige panorama van de Italiaanse wijnindustrie.
Meer over het wijnhuis