Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2011 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Langhe (Piemonte, Italië) |
Wijnkelder: | Gaja |
Volume: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Nebbiolo |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 13% |
Beschrijving van Gaja Sorì Tildìn 2011
Gaja Sorì Tildìn 2011 (Nebbiolo)
PROEFNOTITIES VAN Gaja Sori Tildin 2011:
- Uitzicht: mooie robijn granaat.
- Neus: veenbessen, aalbessen, donkere specerijen, zoethout, snuiftabak en humus.
- Mond: zacht en subliem zuren en tannines, grote kracht. Lange persistentie bijna eindeloos.
APPELLATIE: Langhe.
WIJNGAARD: Gaja
DRUIVEN: 95% Nebbiolo, Barbera 5%.
ALCOHOL: 14,5%
Het wijnhuis
Gaja

Gaja is een Italiaanse wijnproducent uit de regio Piemonte in het district van Langhe, vooral het produceren van een aantal van de Barbaresco en Barolo wijnen. Gaja's huidige eigenaar en voorzitter Angelo Gaja is gecrediteerd met het ontwikkelen van technieken die een revolutie wijnmaken in Italië.
Meer over het wijnhuisReviews van Gaja Sorì Tildìn 2011
- Uitzicht: intens rood.
- Neus: intense aanhoudende aroma van bramen en wilde bessen, jam, pulp, rood fruit, koffie en zoethout.
- Mond: een zeer dunne krachtige en volle wijn, tannine massa.
APPELLATIE: Barbaresco.
DRUIVEN: Nebbiolo.
Bijpassende wijn: gegrild vlees, wild, kazen en de eerste robuuste gerechten.
ALCOHOL: 14%
Rood met bruinachtige randen. Geuren van bessen. Een Langhe Nebbiolo met zeer goede zuurgraad.
We koppelen deze Gaja Sori'Tildin Langhe Nebbiolo met een voorgerecht.
Gaja Sori'Tildin Langhe Nebbiolo 2009
Ik wou graag het met carpaccio proeven.
Het beste ding om deze wijn, het omgaan.
Diep bigarreau kersen van kleur en medium donker. Het lijkt als een rood fruit compote. Ik merkte het te veel zuur op om een Piedmont te zijn.