Mening over Blandy's 5 Years Verdelho Madeira door Portugal Vineyards

Blandy's Madeira (Madeira)

« Terug naar Blandy's 5 Years Verdelho Madeira profiel

Blandys 5 Years Verdelho Madeira

  • |
  • 4 /5
PROEVEN OPMERKINGEN:
Duidelijk, topaas kleur, met een gouden rand. Complexe neus, onthullen een verse boeket met rozijnen, gedroogd fruit, hout en specerijen.
- Wijnmaker: Michael Blandy en Chris Blandy
- Vinificatie: 5 jaar oude Verdelho Blandy's onderging gisting van de huid met natuurlijke gist bij temperaturen tussen 18 ° C - 21 ° C in temperatuur-gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Na ongeveer 4 dagen, fortificatie met druiven brandy plaatsvindt, arresteren gisting bij de gewenste mate van zoetheid. 5 jaar oud Verdelho Blandy's werd in de Amerikaanse eiken vaten in het traditionele 'Canteiro' systeem verouderd. Dit bestaat uit de zachte opwarming van de wijn in de hokken van de lodges in Funchal. In de loop der jaren is de wijn wordt overgebracht van de bovenste verdiepingen van de middelste verdiepingen en uiteindelijk naar de begane grond waar het koeler is. Na deze geleidelijke 'estufagem' de wijn onderging rekken en beboeten voor het mengsel werd geassembleerd en gebotteld.
- Druivenrassen: Verdelho.
- Eten Koppelen: 5 jaar oude Verdelho Blandy wordt beboet en vereist geen decanteren. Het is uitstekend als aperitief, maar is ook zeer goed met soepen, vederwild en pate? s. Het is wanneer je klaar bent om te drinken gebotteld en zal blijven voor enkele maanden na de opening.
- Store en Serve Adviezen: Als aperitief serveren bij een temperatuur van 10 ° C als een dessertwijn serveren 16ºC.

Meer opinies over Blandy's 5 Years Verdelho Madeira zien »