Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2011
Andere wijnjaren
2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1982, 1981, 1980, 1979, 1978, 1977, 1976, 1975, 1974, 1973, 1972, 1971, 1970, 1969, 1967, 1966, 1964, 1961, 1960, 1959, 1958, 1957, 1955, 1952, 1947, 1945, 1944, 1942, 1928, 1923 en N/A
|
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Margaux (Bordeaux, Frankrijk) |
Wijnkelder: | Château Palmer |
Volume: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Beschrijving van Château Palmer 2011
Château Palmer 2011 (Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot)
PROEFNOTITIES VAN Château Palmer 2011:
- Uitzicht: ondoorzichtige paars.
- Neus: zwart fruit, toast, kersen.
- Mond: brede mond, dicht, zacht, fris, strak, hebzuchtig en volle tannines, een mooie complexiteit. Lang en fris, delicaat. Goede wijn, accuraat.
APPELLATIE: Margaux.
DRUIVEN: Cabernet Sauvignon, Merlot.
WIJNARRANGEMENT : os, jacht op groot wild gebakken, gebakken lamsvlees, gebraden kalkoen
SERVEERSERVIERTEMPERATUR: 15-17ºC
ALCOHOL: 13%
Hoe te serveren
Reviews van Château Palmer 2011
- PROEFNOTITIES: Ruby kleur, tegel rand. Aroma cacaoboon, zoete specerijen,
romig eiken, rijp fruit. Smaakvolle, zoetheid,
kruidig, balsamico.
- Score: 81
La Palmera 2007
Erg goed kersenrood van kleur. Typische geur van gedroogde vruchten. Zeer ruwe in de mond.
Ik denk dat de beste combinatie zou met vlees zijn.
Het moet evolueren.
Aantrekkelijke en intense kleur. Bij deze ruikt men aan koffie. Te zuur naar mijn smaak.
Een wijn van past zich aan elk voedsel.