McLaren Vale
D'Arenberg The Dead Arm Shiraz 2015
75cl
Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.
Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2015 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | McLaren Vale (South Australia, Australië) |
Wijnkelder: | D'Arenberg |
Volume: | 75cl Andere volumes |
Druiven: | Shiraz |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Niveau Van De Wijn In De Fles: | Boven De Schouder (THE - Très Haute Epaule) |
Beschrijving van D'Arenberg The Dead Arm Shiraz 2015
D'Arenberg The Dead Arm Shiraz 2015 (Shiraz)
PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: The Dead Arm Shiraz 2015 is een droge wijn gepresenteerd in het licht van verleidelijk rood, de neiging om briljante robijn, gekenmerkt door een vloeibare consistentie.
- Neus: Weinig andere wijnen uit deze regio zijn in staat om te reageren op deze manier, elegantie en verfijning voelde een geur test. De wijn toont een robuuste en levendige neus van de levendige noten.
- Mond: Het wapen van de 2.015 doden Shiraz structuur is het resultaat van een opeenvolging van pruimen, zoethout en bramen, door de felle kleuren die met de uitvoering bosbes, Granada en specerijen. De lichte aanvankelijke zuurgraad geeft manier om de smaak van een land dat sterke emoties kan geven aan het gehemelte.
WIJNGAARD: Productie van D'Arenberg wijnen Australië heeft een eeuw geschiedenis, en strekt zich uit langs wijngaarden organisch gegroeid, op het podium McLaren Vale, Zuid-Australië, waar de wijnproductie volgen traditionele processen, behoudt zijn authenticiteit.
GRAPES: Shiraz
AGING: drukken van de hand en gefermenteerd in Franse en Amerikaanse eiken vaten van esdoorn, niet gefilterd of verduidelijkt.
VOORVOORBEREIDING: The Dead Arm Shiraz 2015 werd geproduceerd uit 1912 door Shiraz druiven, gecertificeerde biologische teelt land gekenmerkt door een rijke bodem en gulle smaken die deze wijn een voorproefje van geconcentreerde smaken, uitstekende natuurlijke zuurgraad en kan geven een onmiddellijke en intense fruitige afdronk.
Matching: rundvlees, lam, wild, gevogelte
SERVEERTEMPERATUUR: 14-16 °C
ALCOHOL: 14:40 vol%.
Reviews van D'Arenberg The Dead Arm Shiraz 2015
- De lavendel bloemige noten, samen met pruimen en bramen, peper, kaneel, nootmuskaat en hint van vijf kruiden.
- De weelderige smaak is rijk en dicht met duizelingwekkende concentratie. Rabarber en diepe aarde toe te voegen aan de complexiteit.
- De taaie tannines zijn er in overvloed en evenwichtig door de vrucht macht.
- Building door middel van het gehemelte de tannines zorgen voor een lange levendige hartige en kruidige afdronk.
- Dit is de meest bekende van d'Arenberg's icon wijnen
- De wijnstokken zijn meer dan 100 jaar oud
- Dode Arm is een wijnstok ziekte die wordt veroorzaakt door de schimmel Eutypa Lata die willekeurig over de hele wereld treft wijngaarden. De ene helft, of een arm van de wijnstok langzaam wordt verlaagd tot dood hout. De druiven aan de andere kant, terwijl zeer lage opbrengst weergave geweldig intensiteit
Ik gebruikte het met kabeljauw wangen. Zeer goed.
Mijn baas gaf het aan mij.
Hij miste geen ziel.