Trends:

Mendoza

Andean Condor Peak Chardonnay 2019

75cl

Andean Condor Peak Chardonnay 2019

6,95€
6,95€
Winkel: Wijnservice.nl Estimated delivery: 48 uren
Verzendkosten: 4,95€
Gratis verzending vanaf 50,00€

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2019 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Mendoza (Cuyo, Argentinië)
Wijnkelder: Andean Vineyards
Volume: 75cl
Druiven: Chardonnay
Allergenen: Bevat Sulfieten
Andean Vineyards produceert deze Andean Condor Peak Chardonnay 2019 (6,95€), een wijn witte met herkomstaanduiding Mendoza met chardonnay druiven van het wijnjaar 2019. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Beschrijving van Andean Condor Peak Chardonnay 2019

Andean Condor Peak Chardonnay 2019 (Chardonnay)

Producent: Andean Vineyards

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Mendoza

druiven: Chardonnay

Meer zien

Reviews van Andean Condor Peak Chardonnay 2019

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Andean Condor Peak Chardonnay 2019:Waarderen Andean Condor Peak Chardonnay 2019:

4 /5

Condor Peak Chardonnay is een frisse en fruitige witte wijn van Andean Vineyards uit Mendoza in Argentinië. De wijngaarden van Andean Vineyards liggen in de uitlopers van de Andes. Het wijndrijf beschiklt er over 550 hectare eigen wijngaarden en men werkt er samen met wijnboeren in de regio, waar zij de druiven van afnemen. De uitlopers van het Andesgebergte vormen een ideale lokatie voor wijnbouw, omdat de druiven er perfect rijpen dankzij de afwisseling tussen zonnige warme dagen en koele nachten. Er kunnen tot relatief grote hoogte wijngaarden worden aangeplant, omdat de bodem door de afzetting van rivieren zeer geschikt is. Overdag is het zonnig en warm en 's nachts koelt het sterk af door de koude luchtstroom die van hoog uit de Andes over de hellingen neerdaalt. Het imposante Andesgebergte is gemiddeld 4000 meter hoog, maar heeft vele toppen van meer dan 6500 meter. De Condor Peak wijnen komen uit Mendoza, het economisch hart van de Argentijnse wijnbouw. Bijna 70% van de totale wijngaard oppervlakte van Argentinië ligt in Mendoza. De wijn is vernoemd naar de Condor, die wordt gezien als de koning van de Andes, omdat het één van de grootste roofvogels ter wereld is. De Condor heeft een spanwijdte van 3 meter en een gewicht dat oploopt tot 15 kg. Hij leeft in de Andes en om te vliegen laat hij zich meestal van een Peak afzweven, omdat deze grote roofvogel anders met veel moeite omhoog komt. De Condor en de Andes zijn door de indrukwekkendheid voor de Argentijnen met elkaar verbonden. Met de naam Condor Peak laat Andean Vineyards iets van die magie op zijn wijnen afstralen. De wijngaarden voor de Andean Condor Peak Chardonnay liggen op een hoogte van 600 tot 1500 meter boven de zeespiegel, waar de druiven optimaal profiteren van ideale klimaatomstandigheden. De druiven worden handmatig geoogst, waarna de trossen worden ontsteeld. Tijdens de vinificatie ondergaan de druiven een schil inweking op 10°C, waarna ze worden geperst. Vervolgens wordt de most gekoeld naar 5°C en vindt er een klaring plaats. Daarna wordt met geselecteerde gistcellen gevinifieerd. Het resutaal is een licht gele Chardonnay met tonen van appel en tropisch ananasfruit en een ronde smaak. Zijn smaak is lekker fris en fruitig en heeft een aangenaam ronde smaak. De Andean Condor Peak Chardonnay is een lekkere aperitiefwijn en een heerlijke begeleider bij salades, wit vlees en bij gerechten met vis in een lichte saus.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Andean Condor Peak Chardonnay 20192015

4/5

Condor Peak Chardonnay is een frisse en fruitige witte wijn van Andean Vineyards uit Mendoza in Argentinië. De wijngaarden van Andean Vineyards liggen in de uitlopers van de Andes. Het wijndrijf beschiklt er over 550 hectare eigen wijngaarden en men werkt er samen met wijnboeren in de regio, waar zij de druiven van afnemen. De uitlopers van het Andesgebergte vormen een ideale lokatie voor wijnbouw, omdat de druiven er perfect rijpen dankzij de afwisseling tussen zonnige warme dagen en koele nachten. Er kunnen tot relatief grote hoogte wijngaarden worden aangeplant, omdat de bodem door de afzetting van rivieren zeer geschikt is. Overdag is het zonnig en warm en 's nachts koelt het sterk af door de koude luchtstroom die van hoog uit de Andes over de hellingen neerdaalt. Het imposante Andesgebergte is gemiddeld 4000 meter hoog, maar heeft vele toppen van meer dan 6500 meter. De Condor Peak wijnen komen uit Mendoza, het economisch hart van de Argentijnse wijnbouw. Bijna 70% van de totale wijngaard oppervlakte van Argentinië ligt in Mendoza. De wijn is vernoemd naar de Condor, die wordt gezien als de koning van de Andes, omdat het één van de grootste roofvogels ter wereld is. De Condor heeft een spanwijdte van 3 meter en een gewicht dat oploopt tot 15 kg. Hij leeft in de Andes en om te vliegen laat hij zich meestal van een Peak afzweven, omdat deze grote roofvogel anders met veel moeite omhoog komt. De Condor en de Andes zijn door de indrukwekkendheid voor de Argentijnen met elkaar verbonden. Met de naam Condor Peak laat Andean Vineyards iets van die magie op zijn wijnen afstralen. De wijngaarden voor de Andean Condor Peak Chardonnay liggen op een hoogte van 600 tot 1500 meter boven de zeespiegel, waar de druiven optimaal profiteren van ideale klimaatomstandigheden. De druiven worden handmatig geoogst, waarna de trossen worden ontsteeld. Tijdens de vinificatie ondergaan de druiven een schil inweking op 10ºC, waarna ze worden geperst. Vervolgens wordt de most gekoeld naar 5ºC en vindt er een klaring plaats. Daarna wordt met geselecteerde gistcellen gevinifieerd. Het resutaal is een licht gele Chardonnay met tonen van appel en tropisch ananasfruit en een ronde smaak. Zijn smaak is lekker fris en fruitig en heeft een aangenaam ronde smaak. De Andean Condor Peak Chardonnay is een lekkere aperitiefwijn en een heerlijke begeleider bij salades, wit vlees en bij gerechten met vis in een lichte saus.
Meer zien
Anoniem