Catena Zapata Adrianna Fortuna Terrae 2014

Bodega Catena Zapata (Mendoza)

RP98

85,95€ + 5,95€ Verzending (24 uren)

257,85€ + 5,95€ Verzending (24 uren)

257,85€ + 5,95€ Verzending (24 uren)

85,95/stuk

Verzending: Grand Cru Wijnen

Je ontvangt 1.15 punten voor elk product dat je koopt

Slechts 3 stuks!

Catena Zapata Adrianna Fortuna Terrae 2014 (85,95€), vervaardigd door Bodega Catena Zapata, is een wijn rode uit het gekwalificeerd wijngebied Mendoza die malbec druiven bevat uit 2014. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient en verdient volgens gidsen en vakbladen de onderscheiding van robert parker cijfer: 98.

Kenmerken · Catena Zapata Adrianna Fortuna Terrae

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2014 Andere wijnjaren
2013 en 2012
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Mendoza (Cuyo,Argentinië)
Wijnkelder: Bodega Catena Zapata
Volume: 75cl
Plaats: RP98
Druiven: Malbec
Allergenen: Bevat Sulfieten

Beschrijving · Bodega Catena Zapata

Catena Zapata Adrianna Fortuna Terrae 2014 (Malbec)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: Mooie rode intens.
 • Neus: Aroma's van pittige zwarte fruit.
 • Mond: Kruis in de mond met een ongelooflijk complex en mooi fruit. maar het hele lichaam strak en verfijnd. Berry, licht vlees, champignons en truffels.

APPELLATIE: Uco Valley (Mendoza, Argentinië).

WIJNGAARD: Adrianna.

GRAPES: 100% Malbec.

OUDER WORDEN: 24 maanden in eiken ..

VOORBEREIDING: Fermentatie in eiken vaten van 225 liter fermentoren Franse eik roll 500 liter gedurende 7 dagen met een fermentatietemperatuur: 25-30 ° C en daarna gedurende 16 dagen maceratie uitgevoerd.

WIJNSUGGESTIE: Serveer met vlees van wild, kalkoen in de oven met groenten, gegrilde vis, pasta met saus en rijstgerechten.

TEMPERATUUR: 16 ° C

ALCOHOL: 13,5%

Bodega Catena Zapata

Bodega Catena Zapata Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Catena Zapata Adrianna Fortuna Terrae 2014

Grand Cru Wijnen

Gepubliceerd op 04.42

4/5

Catena Zapata Adrianna Fortuna Terrae 2014

Fortuna Terrea betekent "Geluk van het Land" en is gekozen daar deze kleine plot in de Adrianna wijngaarden een unieke en zo fraaie terroir Malbec levert. De druiven (en wij) mogen gelukkig zijn met dit fraaie perceel. De bodem is bedekt met allerlei soorten grassen wat zorgt voor een enorme diversiteit een insecten en vogels. Het is 5ha groot en ligt op een hoogte van bijna 1400 meter. Als gevolg van de lemen grond en de grote hoogte kunnen de malbec druiven diep wortelen en zijn er serieuze temperatuurverschillen tussen de dag- en de nacht. Dit zorgt voor een frisse, zeer elegante, delicate wijn. De wijn is kruidig, met zwart fruit en een goede zuurgraad. Dit is een geweldige Malbec en de wijn heeft maar liefst 96/100 Punten gekregen van Parker en 98/100 James Suckling.

Samenvatting van beoordelingen

(1 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  1
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 1 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Catena Zapata Adrianna Fortuna Terrae 2013

Grand Cru Wijnen
Grand Cru Wijnen

4/5

Fortuna Terrea betekent "Geluk van het Land" en is gekozen daar deze kleine plot in de Adrianna wijngaarden een unieke en zo fraaie terroir Malbec levert. De druiven (en wij) mogen gelukkig zijn met dit fraaie perceel. De bodem is bedekt met allerlei soorten grassen wat zorgt voor een enorme diversiteit een insecten en vogels. Het is 5ha groot en ligt op een hoogte van bijna 1400 meter. Als gevolg van de lemen grond en de grote hoogte kunnen de malbec druiven diep wortelen en zijn er serieuze temperatuurverschillen tussen de dag- en de nacht. Dit zorgt voor een frisse, zeer elegante, delicate wijn. De wijn is kruidig, met zwart fruit en een goede zuurgraad. Dit is een geweldige Malbec welke maar liefst 97/100 Parkerpunten heeft gekregen

Meningen over Catena Zapata Adrianna Fortuna Terrae 2012

Grand Cru Wijnen
Grand Cru Wijnen

4/5

Fortuna Terrea betekent "Geluk van het Land" en is gekozen daar deze kleine plot in de Adrianna wijngaarden een unieke en zo fraaie terroir Malbec levert. De druiven (en wij) mogen gelukkig zijn met dit fraaie perceel. De bodem is bedekt met allerlei soorten grassen wat zorgt voor een enorme diversiteit een insecten en vogels. Het is 5ha groot en ligt op een hoogte van bijna 1400 meter. Als gevolg van de lemen grond en de grote hoogte kunnen de malbec druiven diep wortelen en zijn er serieuze temperatuurverschillen tussen de dag- en de nacht. Dit zorgt voor een frisse, zeer elegante, delicate wijn. De wijn is kruidig, met zwart fruit en een goede zuurgraad. Dit is een geweldige Malbec en de wijn heeft de maximale score van 100 punten gekregen van James Suckling. Dit is slechts 1 keer eerder voorgekomen bij een Argentijnse wijn.

Top aanbiedingen Mendoza