Trends:

Meursault

Domaine de Montille Meursault Saint Christophe 2016

75cl

RP93-95ParkerWS93Wine Spectator

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2016
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Meursault (Bourgogne, Frankrijk)
Wijnkelder: Domaine De Montille
Volume: 75cl
Bio:
Druiven: Chardonnay
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13%
Domaine De Montille produceert Domaine de Montille Meursault Saint Christophe 2016 (57,12€), een wijn witte met herkomstaanduiding Meursault met de beste chardonnay druiven uit 2016 en die een alcoholgraad van 13º bevat. Een wijn witte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co en heeft gescoord als robert parker cijfer: 93-95 en wine spectator cijfer: 93.

Beschrijving van Domaine de Montille Meursault Saint Christophe 2016

Domaine de Montille Meursault Saint Christophe 2016 (Chardonnay)

Producent: Domaine De Montille

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Meursault

druiven: Chardonnay

Meer zien

Points

RP93-95ParkerWS93Wine Spectator

Reviews van Domaine de Montille Meursault Saint Christophe 2016

4

2 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Domaine de Montille Meursault Saint Christophe 2016:Waarderen Domaine de Montille Meursault Saint Christophe 2016:

4 /5

Het domein is geïnstalleerd Montille in Volnay sinds het midden van de achttiende eeuw. Het werkt momenteel een wijngaard van 20 hectare, voornamelijk van de Premier en Grand Cru wijnen van de Côte de Beaune, maar ook in de Côte de Nuits en produceert ongeveer 8 000 gevallen in 20 appellations. Dit is Hubert de Montille die de mooiste pagina's in de twintigste eeuw schreef. De advocaat en zijn kinderen zijn voortdurend geven breedte geweest om dit gebied dat had, na verloop van tijd, krimpt. Het was ook hij, die een beroemd gebied in de wereld gemaakt in de jaren 1960.
In een tijd waarin de wijnen worden gestandaardiseerd, zal deze generatie telers zeker de grote wijnen van terroir, authentiek en elegant zitten. Het is deze liefde voor het werk goed gedaan dat Hubert waarschijnlijk heeft doorgegeven aan zijn kinderen. Stephen eerst, dan Alix. De broer en zus nam de controle en bestendigen van de waarden van het gebied. Hij maakt wijn Pinot Noirs, zij grepen
Meer zien
,

Domaine de Montille Meursault St Christophe 2016

4 /5

Meursault 2016 Saint Kitts - Domein MontilleA als van vintage 2016 het Domaine de Montille, Meursault "St. Christopher" bundelt drie klimaten "Puzzle", "The Little Cartwrights" en "Narvaux Onderkant" drie terroirs erkend chaquun voor hun uitzonderlijke kwaliteit en al opmerkelijk goed gelegen in het midden van de heuvels van Meursault ook wel "de berg St. Kitts." Het resultaat is een evenwichtige wijn die verenigt in een prachtige complementariteit, de gulle aard van de "Small-Cartwrights" De mineraliteit van de "Puzzle" en de complexiteit en elegantie van "Narvaux de Coaster". De naam "St. Christopher" is een knipoog naar e heuvel plaats hoogtepunt van het dorp, waar een standbeeld van St. Christopher, die een panoramisch uitzicht op het dorp en in het bijzonder over de verschillende klimaten van Meursault biedt.
Meer zien
,

Andere producten van hetzelfde wijnhuis